Στη βάση της Σούδας Μητσοτάκης και Πομπέο

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ξενάγησε τη σύζυγό του Αμερικανού ΥΠΕΞ στα Χανιά

Τη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας επισκέφτηκαν το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάικ Πομπέο.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τους διοικητές των δύο βάσεων, της αμερικανικής και της ελληνικής, και αμέσως μετά πήγαν στη ναυτική βάση στο Μαράθι.

Μάλιστα, οι δύο άνδρες με την συνοδεία και τους εκπροσώπους τους βρέθηκαν στην φρεγάτα «Σαλαμίς» στο Μαράθι. 

Ισχυρό μήνυμα από την παρουσία Πομπέο και Μητσοτάκη στη Σούδα

Εκεί ενημερώθηκαν για την ιστορία της Σαλαμίνας, όπως και για την ιστορία του πλοίου.

Μητσοτάκης - Πομπέο στη Σούδα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τους διοικητές των δύο βάσεων /Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Ακολουθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης, όπου εκτός από τον Πρωθυπουργό θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Από την πλευρά των ΗΠΑ θα συμμετάσχουν ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο βοηθός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ και δυο σύμβουλοι του κ. Πομπέο.

Μητσοτάκης - Πομπέο στη Σούδα 2

Οι δύο άνδρες με την συνοδεία και τους εκπροσώπους τους βρέθηκαν στην φρεγάτα «Σαλαμίς» στο Μαράθι / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Αμέσως μετά θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, ενώ στις 13.15 ο Αμερικανός ΥΠΕΞ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα έχουν γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του Πρωθυπουργού.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ξενάγησε τη σύζυγό του Αμερικανού ΥΠΕΞ στα Χανιά

Ο Μάικλ Πομπέο συνοδεύεται στην επίσκεψή του στην Κρήτη και από τη σύζυγό του, Σούζαν.

Το πρόγραμμα προβλέπει την ξενάγησή της στη Μονή της Αγίας Τριάδας, από τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και στη συνέχεια γεύμα στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top