Καραμανλής: Ενισχύονται με νέα λεωφορεία οι συγκοινωνίες από Πέμπτη

«Διπλάσιο το κόστος ανά χιλιόμετρο στον ΟΣΥ, σε σχέση με τα ΚΤΕΛ»

Στην ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, για να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού, προχωρά η κυβέρνηση.

Όπως είπε ο Κώστας Καραμανλής, από την Πέμπτη μπαίνουν σε λειτουργία τα πρώτα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που θα ενισχύσουν τις αστικές συγκοινωνίες, ενώ σταδιακά μέσα στις επόμενες μέρες θα μπουν σε δρομολόγια συνολικά 200 λεωφoρεία των ΚΤΕΛ.

Καραμανλής: Ανανεώνεται το 50% του στόλου του ΟΑΣΑ το επόμενο πεντάμηνο

«Είχαν να αγοραστούν λεωφορεία και τρόλεϊ πάνω από 10 χρόνια. Θα γίνουν 655 προσλήψεις σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, οι ελλείψεις είναι πολύ μεγάλες», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, μιλώντας στον Σκάι.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Μεταφορών, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα εξυπηρετούν περιφερειακά δρομολόγια και έτσι θα απελευθερωθούν για το κέντρο τα λεωφορεία της ΟΣΥ.

Μεγαλώνει με 3 νέες επεκτάσεις η Αττική Οδός

«Καταφέραμε και φέραμε τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ πιο νωρίς από τα τέλη Οκτωβρίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Την Πέμπτη θα μπουν στα δρομολόγια τα πρώτα 10, με 12 οχήματα, την άλλη εβδομάδα άλλα 40 με 50, και σταδιακά 200 λεωφορεία συνολικά μέχρι τέλη Οκτωβρίου» είπε. 

«Η δεύτερη φάση θα είναι τα 300 λεωφορεία, μέχρι 10 ετών, που θα αποκτηθούν μέσω leasing μέχρι τέλους χρόνου αρχές Ιανουαρίου. Για πρώτη φόρα φέρνουμε το θεσμό της εκμίσθωσης στην Ελλάδα κάτι που γίνεται σε άλλες χώρες. Το κόστος ανά χιλιόμετρο είναι 3 ευρώ στα λεωφορεία του ΟΣΥ ενώ τα ΚΤΕΛ το κάνουν με 1,41», εξήγησε ο υπουργός Μεταφορών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top