Σύνοδος Κορυφής: Η «διπλωματική» ασθένεια Μισέλ δίνει χρόνο στον Ερντογάν

Αποκάλυψη Star: Τι προβλέπει η Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ερωτηματικά γέννησε η ασθένεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, που έγινε αιτία να ακυρωθεί η Σύνοδος Κορυφής, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι είναι διπλωματική, παρά πραγματική. 

Αναβάλλεται η σύνοδος κορυφής της ΕΕ - Σε καραντίνα ο Σαρλ Μισέλ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 5, της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωσης, σε περίπτωση που αρρωστήσει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αντικαθίσταται από το κράτος μέλος που έχει την εξάμηνη Προεδρία του Συμβουλίου, δηλαδή εν προκειμένω, την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά συνέπεια, η Σύνοδος Κορυφής θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν εφαρμοζόταν το συγκεκριμένο άρθρο της Συνθήκης της ΕΕ και αν είχε αντικατασταθεί ο Σαρλ Μισέλ. Φαίνεται, όμως, ότι αυτή η εκδοχή εξυπηρετεί διπλωματικά, γιατί έτσι η Ευρώπη δεν είναι αναγκασμένη να βάλει κυρώσεις στην Τουρκία, μετά και το Βέτο της Κύπρου και έτσι, ο Ερντογάν κερδίζει χρόνο. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη, η Σύνοδος Κορυφής αναβλήθηκε, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορωνοϊού στον κύκλο του Σαρλ Μισέλ. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου βρίσκεται σε καραντίνα.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top