Κόντρα Πέτσα με ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τις καταστροφές στην Καρδίτσα 

Αντιπαράθεση με Ζαχαριάδη και Ραγκούση 

Στέλιος Πέτσας Βουλή

Αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη και Ιω. Ραγκούση σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές στην Καρδίτσα.

Ιανός: 8 στις 10 επιχειρήσεις καταστράφηκαν στην Καρδίτσα- Η εικόνα σήμερα

Η κυβέρνηση θα κριθεί από την ταχύτητα αποκατάστασης των ζημιών και ανακούφισης των πληγέντων τόνισε ο κ. Πέτσας απαντώντας στην κριτική των κ.κ. Ζαχαριάδη και Ραγκούση για καθυστέρηση 4 ημερών στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πληγείσα περιοχή.

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε ότι υπήρχαν σχέδια αποτροπής των πλημμυρών από τις 2/12/2019, (σχέδια Δάρδανος και Ιόλαος) ενώ για το εάν προειδοποιήθηκε ο κόσμος στην Καρδίτσα, παρέπεμψε σε τοπικές ιστοσελίδες που από το πρωί της περασμένης Παρασκευής φιλοξενούσαν αναφορά του κ. Χαρδαλιά ότι περιμένουμε έκτακτα φαινόμενα στην Καρδίτσα. Στην κριτική για τη λειτουργία του 112, είπε ότι "το φτιάξαμε, και το δουλεύουμε" και χρησιμοποιείται όταν κρίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αυτό δεν γίνεται από εμένα, ούτε από τον πρωθυπουργό σημείωσε ο κ. Πέτσας αλλά από τους ειδικούς στο πεδίο. Στην κριτική του κ. Ζαχαριάδη ότι δεν εστάλη μήνυμα στις πλημμύρες της Εύβοιας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι εκεί δεν κρίθηκε σκόπιμο, για να μην έχουμε περισσότερα θύματα.

Μεγάλη καταστροφή στην Καρδίτσα-100.000 πολίτες έχασαν τις περιουσίες τους

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να ειπωθεί ένα ευχαριστώ στην ΓΓΠΠ και σε όσους επιχείρησαν στην περιοχή της Καρδίτσας, γιατί έκαναν πάνω από 700 διασώσεις, αλλιώς, πρόσθεσε, "θα είχαμε θρηνήσει εκατόμβη" θυμάτων.

Στην κριτική του κ. Ζαχαριάδη για το εάν ο πρωθυπουργός πήγε να περπατήσει με τον κόσμο, ο κ. Πέτσας είπε ότι πήγε και μίλησε με όλους:

Εμείς θα κριθούμε από την ταχύτητα υλοποίησης των βημάτων που πήραμε για την ανακούφιση των πληγέντων, είπε χαρακτηριστικά. Σε έντονο ύφος μάλιστα είπε προς την αξιωματική αντιπολίτευση ότι "δεν μπορούμε να ανεχτούμε τα φερέφωνά σας προκειμένου, να χρησιμοποιούν αρνητές μάσκας ως αγανακτισμένους πολίτες. Είναι απαράδεκτο και το καταγγέλλω", είπε ο κ. Πέτσας καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αποστάσεις.

Μητσοτάκης: Θα αποζημιωθούν με πολύ γρήγορες διαδικασίες όσοι έχουν πληγεί

Σε παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι με τον Ιανό η κυβέρνηση έστειλε μήνυμα με το 112, "κάτι που δεν κάνατε στην Εύβοια". Εκεί, δεν τους είπατε να απομακρυνθούν. Είπατε δεν είχατε σωστή πρόγνωση καιρού αλλά σας διέψευσε η ΕΜΥ και το Αστεροσκοπείο, σημείωσε.

Για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Καρδίτσα, ο κ. Ραγκούσης είπε δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι υπήρξε καθυστέρηση μετάβασης.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν σε κάποιο συμβούλιο κορυφής, είχε συσκέψεις, μεταξύ των οποίων και για το βραβείο Θεανώ στη Θεσσαλονίκη. "Αυτό προέταξε ως προτεραιότητα ο πρωθυπουργός" υποστήριξε ο κ. Ραγκούσης που πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός όταν ήθελε να πάει στην Επίδαυρο από την Αντίπαρο πήρε ελικόπτερο, αλλά δεν βρήκε να πάει στην Καρδίτσα.

Τέλος, είπε ότι η κυβέρνηση ζητά να λέμε ευχαριστώ σε εκείνους που έκαναν τη δουλειά τους "αντί να πείτε εσείς μία φορά συγνώμη μπροστά σε πτώματα, σε νεκρούς".

Τσίπρας από την Καρδίτσα: Ασπιρίνες τα μέτρα για τους πληγέντες 

Ανταπαντώντας, ο κ. Πέτσας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης πήγε σε 4 μέρες στην Καρδίτσα όταν ο κ. Τσίπρας έκανε 4,5 χρόνια να πάει ως πρωθυπουργός, και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές (17/5/2019), "για να πάρει καμία ψήφο".

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από πόσο γρήγορα θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top