Δύο ταχύτητες θητείας αποφασίζει η κυβέρνηση: Αλλού 9 και αλλού 12 μήνες 

Πιο λίγοι μήνες στην παραμεθόριο, αυξάνεται η θητεία στα «μετόπισθεν»    

Η τουρκική προκλητικότητα οδηγεί στην άμεση αύξηση  της θητείας κατά τρείς μήνες στον Στρατό Ξηράς μόνο για όσους δεν υπηρετούν στην παραμεθόριο, όπως αποκάλυψε ο Πέτρος Μπoτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Η κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι και την υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Υποχρεωτική στράτευση στα 18 εξετάζει η κυβέρνηση

Συγκεκριμένα, σε αύξηση της θητείας  στον Στρατό Ξηράς για όσους δεν υπηρετούν στην παραμεθόριο προχωρά η κυβέρνηση. Aπό 9 μήνες που είναι σήμερα  θα υπηρετούν 12 μήνες,  όπως ακριβώς ισχύει στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.

Οι επιτελείς του Πενταγώνου  το ζητούν εδώ και χρόνια.

Τα γεγονότα  που προκάλεσε η Τουρκία στον Εβρο και η ένταση που προκαλεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο οδηγούν σε  αποφάσεις εδώ και τώρα, ακόμη και ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

H σειρά που θα καταταγεί μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων, θα υπηρετήσει επιπλέον 3 μήνες , ενώ η προηγούμενη σειρά  θα επιβαρυνθεί λιγότερο,  με ενάμιση μήνα.

Όσοι υπηρετήσουν στον Έβρο όμως θα κάνουν κανονικά θητεία 9 μηνών όπως και σήμερα

Με αυτήν την κίνηση θα αυξηθεί μέχρι και  15% το δυναμικό των οπλιτών στον  Στρατό  Ξηράς.

Μητσοτάκης: «Θετικό βήμα η επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια»

ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΥΓΙΖΕΙ ΤΑ  ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή που  έχει πέσει στο τραπέζι είναι η υποχρεωτική στράτευση στα 18, όπως συμβαίνει στην Κύπρο και στο Ισραήλ.

Στο  Πεντάγωνο και την κυβέρνηση άνοιξε μεγάλη συζήτηση για να ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά  πριν λάβουν αποφάσεις.

Στα θετικά είναι η συνεχής αύξηση της δύναμης των  ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων για τα επόμενα 4 ως πέντε χρόνια. Στα αρνητικά είναι η έλλειψη ειδικών επιστημόνων που θα προκληθεί  αφού οι νέοι θα πηγαίνουν φαντάροι πριν τις σπουδές.

Η αύξηση της δύναμης των στρατεύσιμων  σε συνδυασμό με την πρόσληψη 15.000 επαγγελματιών οπλιτών τα επόμενα 5 χρόνια θα  αναβαθμίσει σημαντικά την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top