Μηταράκης: Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για τα κρούσματα στις δομές

«Η Ελλάδα είναι παρούσα στον Έβρο»

«Τα κρούσματα στις δομές εντοπίστηκαν έγκαιρα, ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα», είπε ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός Μετανάστευσης σημείωσε πως η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο τη μετατροπή των ανοικτών άναρχων δομών σε κλειστές και οργανωμένες.

«Σε Μυτιλήνη και Χίο υπήρχαν οι γνωστές αντιδράσεις», είπε ο κ. Μηταράκης.
 
Τα επιβεβαιωμένα μέχρι στιγμής κρούσματα της νόσου του κορονοϊού στη Μόρια ανέρχονται σε 17. Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από τον έλεγχο μέχρι τώρα 1.600 δειγμάτων σε σύνολο 2.000 που ελήφθησαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το τριήμερο Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι όσοι πρόσφυγες διαπιστώνονται θετικοί στον ιό τίθενται σε απομόνωση σε ειδικό χώρο στο ΚΥΤ, ενώ το σύνολο του καταυλισμού από την περασμένη Τετάρτη έχει τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, έχει γίνει ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών κατά 38%, έχουμε μείωση των ροών κατά 90% σε σχέση με το 2019. Οι απελάσεις και οι μετεγκαταστάσεις αυξάνονται, στόχος μας πλέον το κλείσιμο δομών, πρόσθεσε.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως μειώνεται ο αριθμός των αιτούντων άσυλο, το οποίο είναι τριετές.

«Φρούριο» ο Έβρος για να αποτραπούν νέες ροές

Ο υπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι παρούσα στον Έβρο, ετοιμάζεται ο νέος φράχτης, προσθέτοντας πως είναι γνωστή η προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει τη μεταναστευτική κρίση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top