Κικίλιας στους Υπουργούς Υγείας ΕΕ: Στηρίζουμε την κοινή προμήθεια εμβολίων

«Nα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και συνεργασία»  

Βασίλης Κικίλιας

Την κοινή προμήθεια εμβολίων από την ΕΕ στηρίζει η Ελλάδα, όπως ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Υγείας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Υπουργός Υγείας της χώρας μας  Βασίλης Κικίλιας.

«Αττικόν»: Τη νοσηλεύτρια επισκέφθηκαν Κικίλιας και Τσιόδρας

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε συγκεκριμένα ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κοινή προμήθεια εμβολίων για την πανδημία COVID-19, μέσω του Εργαλείου Έκτακτης Στήριξης της Ε.Ε. (Emergency Support Instrument).

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, στην τοποθέτησή του, ο κ. Κικίλιας αφού ευχαρίστησε τη γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρωτοβουλία της σημερινής τηλεδιάσκεψης, συνεχάρη την Επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου, για την εξαιρετική προσπάθεια που έχει κάνει για την πρόσβαση των Ευρωπαίων πολιτών σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο.

Κικίλιας: Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε εν μέσω πανδημίας

Επισήμανε ότι μετά από τόσους μήνες, η κούραση είναι δεδομένη για όλους τους λαούς, όμως οι ενθαρρυντικές εξελίξεις από τον τομέα της επιστημονικής έρευνας που αφορούν στο εμβόλιο, δίνουν ελπίδα και ωθούν τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα.

«Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια και πρέπει να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και συνεργασία, αξιοποιώντας παράλληλα την εμπειρία που αποκομίσαμε τους μήνες του κορονοϊού σε επιστημονικό, ιατρικό και τεχνοκρατικό επίπεδο, με τη δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού αντιμετώπισης», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο Έλληνας Υπουργός Υγείας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top