Κεραμέως: Να γράψουν οι γονείς τα παιδιά τους στα ολοήμερα

«Κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα» τόνισε η υπουργός Παιδείας

Τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου εξήγησε η Νίκη Κεραμέως.

«Ένα 15% δεν είχε γυρίσει ακόμα στα αστικά κέντρα. Είναι πολύ σημαντικό να γυρίσουν οι εκδρομείς για να σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική εικόνα», είπε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον Σκάι, και πρόσθεσε: «Τα κρούσματα κορωνοϊού του Αυγούστου έδειξαν σε μεγάλο βαθμό ότι συνδέονται με ασυμπτωματικούς. Στόχος μας ήταν να κατασταλάξει και να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα μετά την επιστροφή των εκδρομέων, να μην μετακινούνται δύο και τρεις μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία».

Σχολεία: Τα 16 μέτρα που θα ισχύουν – Πότε δε μετράνε οι απουσίες

«Για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, έχουμε προχωρήσει στις προσλήψεις  αναπληρωτών εκπαιδευτικών… Και οι μάσκες και τα αντισηπτικά θα είναι στις θέσεις τους, ήταν ξεκάθαροι ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ», τόνισε η υπουργός.

Η κα Κεραμέως επανέλαβε ότι ο μέσος όρος των μαθητών θα είναι στους 20 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ πανελλαδικά στους 17.

Τέλος, σημείωσε πως τα ολοήμερα σχολεία είναι πολύ σημαντικό εργαλείο, καθώς εκτός της παιδαγωγικής αξίας τους, περιορίζουν και την επαφή των παιδιών με τους πιο ευάλωτους.

«Ο πρωθυπουργός έχει δώσει το πράσινο φως για πόρους πάνω από 100 εκατ. ευρώ για περισσότερους εκπαιδευτικούς και για περισσότερα τμήματα για τα ολοήμερα. Προτρέπω τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους», υπογράμμισε.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top