ΝΑΤΟ: Αποκλιμάκωση των εντάσεων και διάλογος για την Αν. Μεσόγειο

Τι ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, Γενς Στόλτενμπεργκ

Γενς Στόλτενμπεργκ

Την ανάγκη για «αποκλιμάκωση» των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και για «διάλογο» υπογράμμισε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο Βερολίνο.

Παναγιωτόπουλος: Μη αποδεκτή η πολιτική ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι και οι δύο σημαντικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ για  πολλά χρόνια», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο επίλυσης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει του πνεύματος της συμμαχικής αλληλεγγύης και του διεθνούς δικαίου»

Ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας παράλληλα γνωστοποίησε ότι έχει τακτικές συνομιλίες με την Άγκυρα και την Αθήνα επί των πρόσφατων εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. «Μίλησα προσφάτως με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε σύμφωνα με τον ιστότοπο του ΝΑΤΟ. 

Η σύνοδος των υπουργών Άμυνας της ΕΕ είναι η πρώτη κατ' ιδίαν συνάντηση μετά τον Μάρτιο εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας του κορωνοϊού.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top