Θεοδωρικάκος: «1,2 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες δήμους της Εύβοιας»

«Πάνω από 3.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει»

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε για τους δυο πληγέντες από πλημμύρες δήμους της Εύβοιας, Χαλκιδέων και Διρφύων- Μεσσαπίων, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του χθες το μεσημέρι, στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας είχε νέα σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τους δημάρχους Χαλκιδέων Ελένη Βάκα και Διρφύων- Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά.

Στη σύσκεψη αυτή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, αποφασίστηκε για το Δήμο Χαλκιδέων έκτακτη επιχορήγηση 700.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος ύδρευσης μεγάλων περιοχών του καθώς και για μια πρώτη ανάπλαση των δύο κατεστραμμένων παραλιών Βασιλικού και Αγίου Νικολάου. Και για το Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων έκτακτη επιχορήγηση 500.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος ύδρευσης δημοτικών διαμερισμάτων και για μια πρώτη ανάπλαση της παραλίας των Πολιτικών που έχει καταστραφεί.

Θεοδωρικάκος Για Εύβοια: Δόθηκε Μάχη Για Να Σωθεί Κόσμος 

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε για γρήγορη ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργων ύδρευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας που θα προταθούν από την περιφέρεια και δυο αυτούς δήμους.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε ότι θα ενισχυθεί οικονομικά και ο δήμος του Ωρωπού.

Εύβοια: «Πήρα δύναμη από το παιδί και συνέχισα τις διασώσεις»

«Το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναλάβει το κομμάτι στήριξη των δήμων και της Περιφέρειας, την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης της περιοχής και την πρώτη ανάπλαση των ακτών που έχουν υποστεί καταστροφές. Για τον σκοπό αυτό διαθέτουμε στους δυο δήμους 1,2 εκατ. ευρώ αμέσως προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες. Ταυτόχρονα κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών με πολλούς μηχανικούς μαζί με τους μηχανικούς της Περιφέρειας καταγράφουν τις υπόλοιπες ζημιές σε υποδομές προκειμένου να παρέμβουν στην υλοποίησή τους. Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας θα ανακοινώσει τα χρήματα που αντιστοιχούν στους πληγέντες. Η πρώτη εικόνα που έχω είναι ότι είναι πάνω από 3.000 τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει.  Άρα το πρώτο μέλημα είναι να στηριχτούν αυτοί οι άνθρωποι. Θα ενισχυθεί επίσης οικονομικά και ο απέναντι δήμος του Ωρωπού, όπου στο Χαλκούτσι πλέον δεν υπάρχει παραλία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.   

Στην Εύβοια ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Άμεσα θα εγκριθούν αποζημιώσεις

Αναφερόμενος στα αίτια της τραγωδίας με τους 8 νεκρούς και τις ανυπολόγιστες καταστροφές, είπε πως «στην περιοχή έβρεξε προχθές τη νύχτα όσο δεν έχει βρέξει έναν ολόκληρο χρόνο. Δεύτερον, υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα στις συγκεκριμένες περιοχές με ανάγκες αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Επιπλέον, υπάρχουν και οι συνέπειες από τις περυσινές πυρκαγιές».

Παράλληλα εξέφρασε τη στήριξή του στις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής για τους χειρισμούς τους στην Εύβοια. 

«Έχω προσωπική αντίληψη ότι εκείνη τη νύχτα οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της πυροσβεστικής, των δήμων και της περιφέρειας έδωσαν μια πολύ σκληρή μάχη κι έσωσαν πολλές ανθρώπινες ζωές. Κριτική και απόψεις του τι θα μπορούσε να δουλέψει ή όχι καλύτερα είναι καλοδεχούμενες και σεβαστές. Δεν πρέπει να υπάρχει όμως κομματικός χαρακτήρας σε αυτή τη συζήτηση. Αν πιστεύει κάποιος ότι κάτι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα, μπορεί να το υποδείξει».

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Νεκρό μέσα στο σπίτι του εντοπίστηκε νεαρό ζευγάρι

Τέλος, σχολιάζοντας την ένταση που επικρατεί στο Αιγαίο με το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «η Τουρκία θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να βάλει ένα τέλος σε αυτή την προκλητικότητα και ότι δε γίνονται δεκτές αυτές οι παράνομες ενέργειές της».

Πρόσθεσε ακόμα πως «δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει που μπορεί να φτάσει ο Τούρκος πρόεδρος και είναι προφανές ότι έχει επιλέξει να συνεχίσει την προκλητική και επιθετική του στρατηγική. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι κι αποφασισμένοι». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top