Τσίπρας για Τουρκία: Να κάνει ο Μητσοτάκης ό,τι έκανα εγώ το 2018

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αμηχανία

Ο Αλέξης Τσίπρας

Για αμηχανία απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην έκτακτη σύσκεψη, που έγινε χθες με τον  τομεάρχη της ΚΟ για θέματα Εθνικής Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, τον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον πρώην Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και τον διπλωματικό του σύμβουλο, Βαγγέλη Καλπαδάκη, είπε πως η κυβέρνηση πρέπει  να κάνει ό,τι έκανε η αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2018.

Ελλάδα και Κύπρος απαντούν στην Τουρκία με Navtex στην ίδια περιοχή

«Μετά την πλήρη διπλωματική αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής, το ελάχιστο που περιμένω από την κυβέρνηση είναι, σε περίπτωση απόπειρας έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να μην κάνει τίποτα λιγότερο από όσα κάναμε εμείς τον Οκτώβρη του 2018», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται πως το 2018 η Τουρκία έστειλε το ερευνητικό πλοίο Barbaros χωρίς να έχει λάβει την σχετική άδεια από την Ελλάδα για έρευνες μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου.

Έκτακτη σύσκεψη στον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα για τα ελληνοτουρκικά

Μάλιστα, έστειλε και τέσσερα συνοδευτικά μέσα, τρεις φρεγάτες και ένα υποβρύχιο.

Απέναντι στο Barbaros βρέθηκε η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς, με εντολές του τότε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, να μπλοκάρουν το τουρκικό πλοίο.

Όπερ και εγένετο, με τη φρεγάτα να φτάνει σε απόσταση σχεδόν 30 μέτρων από το Barbaros, που υποχρεώθηκε σε αποχώρηση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top