Δένδιας: Θα απαντήσουμε σε κάθε απόπειρα παραβίασης των δικαιωμάτων μας 

Μηνύματα στην Άγκυρα για μεταναστευτικό - Λιβύη στη συνάντηση με τον Ούγγρο

«Έχω εξηγήσει και έχω πει επανειλημμένως ότι τα όριά μας έχουν καταστεί απολύτως σαφή σε όλους. Οποιαδήποτε απόπειρα να παραβιαστούν τα νόμιμα δικαιώματά μας θα απαντηθεί με τον κατάλληλο τρόπο» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας  Peter Szijjarto, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα.   

Δένδιας στο Συμβούλιο Ασφαλείας OHE: Παραβιάζεται η νομιμότητα στη Λιβύη

Όπως επισήμανε ο κ. Δένδιας, η Ελλάδα είναι πάντοτε υπέρ του διαλόγου, της συνεννόησης με όλα τα κράτη, υπό μία βασική προϋπόθεση: Ότι ο διάλογος αυτός θα γίνει επί τη βάσει κανόνων, των κανόνων του διεθνούς δικαίου, των κανόνων του δικαίου της θάλασσας, των κανόνων της καλής γειτονίας. 

Πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα ο Έλληνας ΥΠΕΞ: «Ο διάλογος δε θα γίνεται κάτω από απειλές. Δεν θα διεξάγεται κάτω από εκβιασμούς. Δεν θα διεξάγεται με καθημερινές παραβιάσεις της κυριαρχίας μας. Υπ’ αυτούς τους όρους διάλογος δεν μπορεί να νοηθεί». 

 Δένδιας: Ναι στον διάλογο με την Τουρκία όχι όμως όσο εκβιάζει και προκαλεί

Ο κ. Δένδιας έστειλε ακόμη ένα σαφές μήνυμα στην Άγκυρα, σχετικά με το ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο: 
   
«Δεν μπορεί να αποτελέσει διαπραγματευτικό κεφάλαιο το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Δεν μπορεί καν να αποτελέσει διαπραγματευτική αφετηρία. Τα ανύπαρκτα και τα παράνομα παραμένουν εσαεί παράνομα και ανύπαρκτα. Την πρακτική της προσπάθειας δημιουργίας τετελεσμένων τη γνωρίζουμε καλά και δεν την αποδεχόμαστε. Το γεγονός ότι δεν την αποδεχόμαστε και δεν πρόκειται να την αποδεχτούμε να καταστεί σαφές σε όσους θεωρούν ότι αυτό μπορεί να αποτελεί διαπραγματευτική τακτική». 

Δένδιας: Αν η Τουρκία θέλει την Ελλάδα νησί σε τουρκική λίμνη,να το ξεχάσει

Ειδική μνεία έκανε ο Έλληνας ΥΠΕΞ στο μεταναστευτικό και τα όσα συνέβησαν στον Έβρο τον Μάρτιο  που πέρασε.  «Στην απόπειρα παράνομης εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα, τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο, οι οποίοι εξωθήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση από την Τουρκία, η χώρα μας  προστάτευσε την κυριαρχία και τις αρχές της Ευρώπης. Η απόπειρα της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει τότε τον ανθρώπινο πόνο προκειμένου να πετύχει ανταλλάγματα από την Ευρώπη δεν πέτυχε. Μία τέτοια τακτική δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ούτε από την Ελλάδα ούτε βεβαίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο κ. Δένδιας.   
   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top