Ανοίγουν τα σύνορα της Ελλάδας με τη Βρετανία από 15 Ιουλίου

Ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις

Την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων από τη Βρετανία στην Ελλάδα στις 15 Ιουλίου ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Στη «λευκή λίστα» της Βρετανίας η Ελλάδα - Τέλος η καραντίνα από 10 Ιουλίου

Όπως είπε η απόφαση ελήφθη κατόπιν εισήγησης των ειδικών και σε συνεργασία με τη Βρετανική κυβέρνηση.

Όσον αφορά στη Σουηδία, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως παρακολουθούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα επανεξεταστεί η απόφαση της κυβέρνησης. 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στη «λευκή λίστα» με τις χώρες από όπου οι ταξιδιώτες θα γίνονται δεκτοί από τις 10 Ιουλίου χωρίς να έχουν υποχρέωση 14ημερης καραντίνας.

Βρετανία: Καραντίνα τέλος για ταξιδιώτες από 75 χώρες

Αντίθετα εκτός λίστας είναι χώρες όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Σουηδία και η Πορτογαλία, το Μεξικό κ.ά. και οι αφιχθέντες από αυτές πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες.

«Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων»

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε επίσης στη νέα δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως τα μέτρα αυτά εστιάζουν στη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στον χώρο του τουρισμού.

Σε ποιες χώρες θα κάνουν διακοπές οι Βρετανοί χωρίς καραντίνα

«Είμαστε μία από τις λίγες χώρες που εξακολουθεί να κάνει στοχευμένους ελέγχους ταξιδιωτών» είπε διευκρινίζοντας πως όλοι οι επισκέπτες συμπληρώνουν ειδικό έντυπο 48 ώρες πριν την άφιξή τους και λαμβάνουν QR Code.

«Να εξηγήσει ο κ. Τσίπρας όσα γίνονταν στο “μαγαζί” του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Πέτσας κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα «να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο "μαγαζί", όπως έλεγε ο Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων αδιανόητων πληροφορήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι Έλληνες».

Πολιτικές αναταράξεις για τη δράση Καλογρίτσα – «Πόλεμος» ανακοινώσεων

«Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας. Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για τις εικονικές συμβάσεις; Δεν ήξερε τίποτα για εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια; Δεν ήξερε τίποτα για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ; Η σιωπή του διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο στη συνείδηση των πολιτών», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top