«Άδειασε» ο Τσίπρας τον Παππά στην έκτακτη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ! 

«Ο καθένας να αναλαμβάνει την ευθύνη του» - Παππάς: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Ο Αλέξης Τσίπρας «άδειασε» τον Νίκο Παππά για τους διαλόγους του με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, κατά την έκτακτη συνεδρίαση σήμερα της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο καθένας να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για τα λάθη και τις παραλείψεις του.

Πέτσας: Να διώξει τον Παππά ή να παραδεχθεί το παρακράτος ο Τσίπρας

Ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας:   

Μιωνής: Έχω κι άλλες ηχογραφημένες συνομιλίες!   

«Οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλειά τους. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» 

Προκαταρκτική εξέταση από τη Δικαιοσύνη για τους διαλόγους Μιωνή - Παππά  

Αμέσως μετά τον Αλέξη Τσίπρα τον λόγο έλαβε  στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Νίκος Παππάς, ο οποίος δήλωσε: 

«Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα, που προσπαθούσα να καθησυχάσω.

Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι’ αυτό την ευθύνη».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

«Οι παρακρατικές πρακτικές σκοτεινών εποχών της μεταπολίτευσης που έχει όμως ανασύρει ο κ. Μητσοτάκης είναι καταδικασμένες στην συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο δεν θα καλύψουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης του αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές και κληρονόμους», υπογράμμισε επίσης  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε «να δώσουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, συστράτευσης και επανεκκίνησης» και ταυτόχρονα «το μήνυμα ότι δε θα επιτρέψουμε στη ΝΔ, στο κόμμα της χρεοκοπίας, της αδιαφάνειας και της ταύτισης με την ολιγαρχία, να κάνει το άσπρο μαύρο».

«Δεν θα τους επιτρέψουμε να αποπροσανατολίσουν από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα» πρόσθεσε.

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας προτείνει την ομόφωνη εισήγηση στη ΚΕΑ «να υιοθετήσει και επίσημα την προσθήκη του όρου "Προοδευτική Συμμαχία" στο όνομα του κόμματος και να σχεδιαστεί το συνέδριο για το φθινόπωρο.

«Οι οριστικές αποφάσεις και η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί στο τέλος του καλοκαιριού» είπε και ανέφερε ότι «η ΚΕΑ πρέπει να αναθέσει στο Πολιτικό Συμβούλιο να συγκροτήσει Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου στο τέλος του καλοκαιριού».

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top