Κεραμέως για αγγλικά στα νηπιαγωγεία και εξεταστική χωρίς… εξετάσεις 

Τι είπε για την Κοινωνιολογία και τα Λατινικά στη Γ΄ Λυκείου    

«Παρά όλες τις αντιξοότητες ετοιμάζουμε νομοσχέδιο  για την εκπαίδευση» τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην Επιτροπή της Βουλής  για τη σχεδιαζόμενη νομοθετική παρέμβαση.      

Μετά την 1η Σεπτεμβρίου η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε σχετικά με την κριτική για την εισαγωγή των αγγλικών στα νηπιαγωγεία ότι «ενώ εξαντλούμε τα επιχειρήματα πάμε στις  θεωρίες της συνωμοσίας», ενώ πρόσθεσε σχετικά με τις μαθησιακές δυνατότητες ότι σε αυτήν την ηλικία ότι «έχει αποδειχτεί ότι τα παιδιά είναι σφουγγάρια».

Η κα Κεραμέως σχολίασε και το αίτημα για  εξεταστική χωρίς… εξετάσεις λόγω κορωνοϊού, λέγοντας ότι  «κάποιοι λίγοι φοιτητές ήθελαν να περάσουν το εξάμηνο χωρίς εξετάσεις, όπως κάποιοι άλλοι ήθελαν να μπουν στο πανεπιστήμιο χωρίς να δώσουν εξετάσεις, αυτό ήθελε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ».

Κεραμέως: Τα ΑΕΙ θα μπορούν να ορίζουν βαθμό εισαγωγής για τους μαθητές!  

Για την Κοινωνιολογία διαβεβαίωσε ότι συνεχίζεται κανονικά η διδασκαλία της από το Δημοτικό, ενώ για τα Λατινικά δήλωσε ότι «το μάθημα εισάγεται όχι από την επόμενη αλλά από τη μεθεπόμενη χρονιά».

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμα ότι στόχος του Υπουργείου είναι η αναβάθμιση της εκπαίδευσης μέσω της ενίσχυσης της δημόσιας παιδείας και ζήτησε να υιοθετηθεί η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ως εργαλείο.     

«Είμαστε υπερήφανοι που θέλουμε να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλότερα… Και θα συνεχίσουμε, όσο κι αν οι σειρήνες της ήσσονος προσπάθειας θέλουν να κάνουν το άσπρο μαύρο» σημείωσε η κα Κεραμέως. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top