Η ανάρτηση Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος  

«Εδώ και οκτώ μήνες όλα άλλαξαν με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου» 

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανάρτηση για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος  έκανε στα social media o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι με την  εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα μας, εδώ και οκτώ μήνες «όλα άλλαξαν». 

Ρουφηξιά και ευρώ: Τσουχτερά πρόστιμα προβλέπει ο αντικαπνιστικός νόμος

 

Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτησή του: 


Κόψε το κάπνισμα όσο είναι καιρός-Οι πνεύμονες επανέρχονται με τρόπο μαγικό

«Επί χρόνια ολόκληρα, στην Ελλάδα υποδεχόμασταν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος τυλιγμένοι σε γκρίζους καπνούς και πολιορκημένοι απ’ τους κινδύνους που προκαλούν. Και όμως, μέσα σε 8 μήνες όλα άλλαξαν: Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόστηκε παντού. Κι έγινε άνεμος που καθάρισε την ατμόσφαιρα, δροσίζοντας με πολιτισμό και ευγένεια την καθημερινότητά μας.

Φέτος γιορτάζουμε υπερήφανοι την συγκεκριμένη Ημέρα. Γιατί διαψεύσαμε όσους έλεγαν πως «αυτά δεν γίνονται». Περιορίσαμε δραστικά τη βλαβερή συνήθεια, προστατεύοντας την υγεία μας. Σεβαστήκαμε τον διπλανό μας, τηρώντας τα όρια ανάμεσα στην ελευθερία και την κατάχρησή της. Και γίναμε μέρος μιας συλλογικής επιτυχίας, εντάσσοντας σε αυτήν τις προσωπικές μας επιλογές.

Μοιάζει στ’ αλήθεια μακρινός ο καιρός που όλοι κάπνιζαν στους κλειστούς χώρους. Και δεν χρειάστηκαν πρόστιμα και ποινές. Η συνειδητή συμμόρφωση σε σωστούς κανόνες ήταν μία τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει η Δημοκρατία της Πειθούς. Το πρώτο βήμα ατομικής πειθαρχίας, που στην πανδημία έγινε συνολική κοινωνική υπευθυνότητα.

Ο πόλεμος είναι εναντίον του καπνού, όχι των καπνιστών. Και πρέπει να συνεχιστεί, με στόχο η κατανάλωσή του να έχει μειωθεί κατά 25% έως το 2025. Όσα κερδίσαμε μέσα σε 8 μήνες έχουν χαράξει, πια, το δρόμο: Κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μία βαθιά ανάσα υγείας και προόδου».

   
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top