Καθημερινή και ρεαλιστική η εκπαίδευση των ένοπλων δυνάμεων

Καταδίκη του ΥΠΕΞ για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας

Στην πρόσληψη 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες συνεχίζουν καθημερινά να πραγματοποιούν ασκήσεις μικρής κλίμακας. Την ίδια στιγμή, η γενοκτονία των Ποντίων δημιουργεί νέες εντάσεις ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.

Καθημερινή και απόλυτα ρεαλιστική συνεχίζεται η εκπαίδευση Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, σε Αιγαίο και Έβρο. 

Η μεγάλη άσκηση “Καταιγίδα” έχει αναβληθεί προς το παρόν, ωστόσο τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού εξακολουθούν να πραγματοποιούν ασκήσεις μικρής κλίμακας δίνοντας δυναμικό “παρών” σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίου. 

Προσλήψεις σε στρατό, ναυτικό και αεροπορία 


Στρατός, Ναυτικό και Αεροπορία προσλαμβάνουν Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, με στόχο κυρίως την ενίσχυση των Ειδικών Δυνάμεων, αλλά όχι μόνο. 

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που δημοσιοποίησε το υπουργείο Άμυνας για να προσελκύσει τους νέους.

Καταδίκη του ΥΠΕΞ για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας 


Ο Ελληνισμός τίμησε χθες την ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων, ωστόσο υπήρξαν και κάποιοι ανεγκέφαλοι που έκαψαν την τουρκική σημαία στο Σύνταγμα. 


«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας και εν προκειμένω της Τουρκίας. Ανάλογες ενέργειες είναι αντίθετες με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του ελληνικού λαού» ανέφερε το ΥΠΕΞ.

Δυσφορία της Άγκυρας 

Το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σχολίασε και ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ. 

« Όταν ο στρατός μας πήρε πίσω τη Σμύρνη δεν πάτησε την ελληνική σημαία που ήταν στρωμένη μπροστά του λέγοντας ότι “είναι η τιμή ενός έθνους”. Από τότε έχουν περάσει 100 χρόνια. Οι ρατσιστές ακόμη δεν έχουν πάρει το απαραίτητο μάθημά τους. Κανείς δεν μπορεί να απλώσει χέρι στην ένδοξη σημαία μας».

Μας κάνει μαθήματα ιστορίας η Τουρκία για τη γενοκτονία των Ποντίων

Όμως η Άγκυρα αντέδρασε έντονα και για τη γενοκτονία των Ποντίων και επιχείρησε να μας κάνει μαθήματα ιστορίας, αναφερόμενη στην παρουσία του ελληνικού Στρατού στη Σμύρνη.   

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι φρικτές διαστάσεις από τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν πέντε μήνες μετά την εισβολή ήταν αρκετά σοβαρές για να απαιτηθεί από τους Συμμάχους να ιδρυθεί μια διερευνητική επιτροπή» ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η απάντηση της Αθήνας, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση. Τόνισε ότι η Τουρκία επιλέγει να προβεί για ακόμη μια φορά σε μια αδόκιμη προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top