Πάνε για άνοιγμα στις 25 Μαΐου καφετέριες και εστιατόρια

Πέτσας: Αναμένουμε την απόφαση των ειδικών

H κυβέρνηση ζήτησε από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα, στις 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ, εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού το επιτρέπουν. 

Αυτό επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το Σάββατο στον Σκάι.

«Εφόσον οι ειδικοί έκριναν χθες ότι είμαστε σε καλή θέση για να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, ζητήσαμε από την επιτροπή να εξετάσει και το ζήτημα εάν μπορεί να έρθει και η εστίαση μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 25 Μαΐου. Αναμένουμε την απόφαση της επιτροπής και εν συνεχεία του πρωθυπουργού», τόνισε.

«Καμπανάκι» από Τσιόδρα: Δεν σκοτώνουν τον ιό ο ήλιος και η ζέστη

Γεωργιάδης: Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 18/5 τα εμπορικά κέντρα! 

Όπως, εξάλλου, εξηγούν κυβερνητικές πηγές, η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά. 

Μετακινήσεις: Τι θα γίνει με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Υποχρεωτική η μάσκα σε αεροπλάνα, πλοία και ΚΤΕΛ

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων - που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας - συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα.

Η αμήχανη στιγμή που θαυμάστρια του Μητσοτάκη πάει να τον φιλήσει

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στον τουρισμό, τονίζοντας πως σκοπός είναι να συνδιαμορφωθεί ένα πακέτο με τρεις πυλώνες: η απασχόληση, η φορολογία και η ρευστότητα.

Όπως είπε, θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top