Κεραμέως: Υπάρχουν πολλά τμήματα με 15 μαθητές- Θα κάνουν κάθε μέρα μάθημα

Έτοιμες οι σχολικές μονάδες να υποδεχτούν τη μαθητική κοινότητα

Την ερχομένη Δευτέρα επιστρέφουν οι μαθητές της Γ’ λυκείου στα θρανία και η Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή τους στις σχολικές μονάδες.

Άνοιγμα των σχολείων: Στην τελική ευθεία για την επιστροφή στα θρανία

Μάλιστα, η υπουργός έκανε γνωστό πως πολλά τμήματα αποτελούνται από 15 μαθητές, συνεπώς δε θα χρειάζεται να μοιράζονται οι μαθητές και να πηγαίνουν οι μισοί Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και οι άλλοι μισοί Τρίτη-Πέμπτη. Αντιθέτως θα κάνουν μάθημα κάθε μέρα. 

Κεραμέως: Με ποια μέτρα υγιεινής θα ανοίξουν τα σχολεία 

«Έχουμε προγραμματίσει καθαρισμούς σχολικών μονάδων, ακόμη και μέσα στη μέρα» είπε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι το προσωπικό καθαριότητας των δήμων από δομές που δε λειτουργούν όπως αυτό των ΚΑΠΗ, θα παρέχει τις υπηρεσίες του στα σχολεία. 

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε επίσης ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η διανομή αντισηπτικών στους δήμους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τα μοιράσουν σε όλα τα σχολεία.

Η ίδια επεσήμανε ότι δεν υπάρχει υποχρέωση απολύμανσης των σχολείων γιατί παρέμειναν κλειστά. Αυτό που προέχει και είναι μέγιστης σημασίας είναι ο σχολαστικός καθαρισμός.

Τέλος, αναφέρθηκε στην απόφαση του ανοίγματος των σχολείων, λέγοντας ότι «τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα. Τώρα έχουμε επιστημονικά στοιχεία και τώρα το γνωρίζουμε». 

«Υπάρχουν μεγάλες επιπτώσεις στην ψυχολογία του παιδιού από τη βίαιη διακοπή από την εκπαιδευτική διαδικασία και το φυσικό τους περιβάλλον» είπε με έμφαση. 

«Μέλημα μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας» τόνισε και υπογράμμισε ότι λαμβάνοντας ατομικά μέτρα, πρέπει να μπορέσουμε επανέλθουμε σε μια κανονικότητα, κατέληξε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top