Προειδοποίηση Πέτσα: Ό,τι ανοίγει από 4 Μαΐου, μπορεί να ξανακλείσει

«Ασύγκριτα πιο δύσκολο το έργο μας στη νέα φάση των μέτρων»

Να μην επαναπαύονται κάλεσε τους πολίτες ο Στέλιος Πέτσας, ενόψει της νέας φάσης των μέτρων για τον κορωνοϊό, με το άνοιγμα των καταστημάτων και την άρση των περιορισμών.

«Η νέα φάση των μέτρων είναι ασύγκριτα πιο δύσκολη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι, και συνέχισε προειδοποιώντας πως «ό,τι ανοίγει από τις 4 Μαΐου μπορεί να ξανακλείσει. Για να μην έχουμε πισωγύρισμα χρειάζεται συνέχιση της πειθαρχίας».

Άρση μέτρων: Το ημερολόγιο επιστροφής στη νέα κανονικότητα

Πέτσας στο Star: Αυτός είναι ο οδικός χάρτης για την άρση των περιορισμών

«Θα υπάρχουν έλεγχοι και τα πρόστιμα για συνωστισμό και θα είναι βαριά, στην αρχή θα έχουμε συστάσεις και μετά θα έχουμε βαριά πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα», ξεκαθάρισε.

Το διάγγελμα Μητσοτάκη: Πότε ανοίγει τι 

Όσον αφορά τα σχολεία, ο κ. Πέτσας είπε πως «πάμε βήμα – βήμα εξετάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα για την επιστροφή στην κανονικότητα με τη μέγιστη δυνατή προστασία».

Πώς θα λειτουργεί το Δημόσιο από τις 4 Μαΐου

Ανοίγουν τα σχολεία με τάξεις των 15 μαθητών–Πώς θα γίνουν οι Πανελλαδικές

Σχετικά με τη δημόσια υγεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

«Όταν λέμε ότι έχουμε ενισχύσει το ΕΣΥ τα νούμερα μιλάνε μόνα τους. Έχουν εγκριθεί 4.824 προσλήψεις έχουν ήδη γίνει 3.848 προσλήψεις κι από τις 565 ΜΕΘ φτάσαμε σε 1.015 ΜΕΘ. Μεγάλο ποσοστό των προσλήψεων, το μεγαλύτερο, θα παραμείνει για να ενισχυθεί το ΕΣΥ», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top