Προειδοποίηση για «λουκέτο» σε αεροδρόμια: Φοβούνται διασπορά από εξωτερικό

Γεραπετρίτης: Ανοικτό το ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο»

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια για την αντιμετώπιση διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως είναι ένα μέτρο που εξετάζεται σε  «ύστερη φάση» και επεσήμανε πως σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση μεριμνά για τον επαναπατρισμό Ελλήνων μόνο για λόγους υγείας ή έλλειψης στέγης σε χώρες του εξωτερικού.

Μονοδρόμηση στα σούπερ μάρκετ εξετάζει η κυβέρνηση – Πώς θα λειτουργεί

Θα επεκταθεί και μετά τις 6 Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας

«Σε μία ύστερη φάση και αυτό είναι ανοιχτό. Ήδη υπάρχει απαγόρευση πτήσεων από χώρες με υψηλούς δείκτες κρουσμάτων, όμως έρχονται ακόμα πτήσεις» δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Όπως είπε, το σύστημα έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά από την καραντίνα όσων φρόντισαν ήδη να επιστρέψουν και τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

«Ήδη 6.500 άτομα προερχόμενα από το εξωτερικό είναι σε καραντίνα. Αυτό επιβαρύνει το σύστημα, επειδή γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά και στο κομμάτι της αστυνόμευσης, της επιτήρησης και ιχνηλάτησης για να περιορίζονται κι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του. είναι μια επιβάρυνση που δεν μπορούμε να επωμιστούμε απολύτως. Γι' αυτό είπαμε ότι θα δεχτούμε επιστροφές μόνο για λόγους υγείας ή αν δεν υπάρχει στέγη. Άνθρωποι που δεν έχουν λόγο να έρθουν τώρα στην Ελλάδα δεν θα έρθουν», επισήμανε ο υπουργός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top