Για κορωνοϊό οι πρώτες δηλώσεις της Σακελλαροπούλου: Υπαρκτός ο κίνδυνος

Η νέα Προέδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην κατάσταση στον Έβρο

Στην πανδημία του κορωνοϊού και στην κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, αναφέρθηκε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στις πρώτες δηλώσεις της, αφού ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα.

«Τη χρονική αυτή στιγμή καλούμαστε να αποκρούσουμε την επιθετικότητα εκείνων που, εργαλειοποιώντας τον ανθρώπινο πόνο, επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία.  Πρέπει να διαφυλάξουμε την ακεραιότητά των συνόρων μας, εκπληρώνοντας το ανθρωπιστικό μας καθήκον απέναντι σε απελπισμένους ανθρώπους», είπε η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού ευχαρίστησε τον απελθόντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για την καίρια συνεισφορά του στην πατρίδα σε πολύ ταραγμένη περίοδο.

Με γάντια και αντισηπτικά η ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας

«Καλούμαστε, επίσης, σε απόλυτη προτεραιότητα να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά την πανδημία του κορωνοϊού. Ώστε ένας υπαρκτός κίνδυνος, ιδίως για τους ηλικιωμένους, να μην σπείρει τον πανικό, προκαλώντας διάλυση του συστήματος Υγείας και διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, επιφέροντας ταυτόχρονα σημαντικό πλήγμα στην εθνική οικονομία. Απαιτείται η απόλυτη συμμόρφωση του συνόλου του πληθυσμού στις οδηγίες και η πλήρης εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού», πρόσθεσε.

Κορωνoϊός: Αποτελούν τα τρόφιμα πηγή μετάδοσης;

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα η εκλογή της πρώτης γυναίκας στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας να βελτιώσει τη θέση της γυναίκας στην οικογένεια και την κοινωνία».

«Η καλύτερη στιγμή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι, όταν φεύγει από την Προεδρία της Δημοκρατίας, να έχει το αίσθημα ότι έχει ανταποκριθεί στο ακέραιο στα καθήκοντά του και έχει, επίσης στο ακέραιο, αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», είπε, από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος, ευχόμενος καλή επιτυχία στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος, αποχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο με το αυτοκίνητο, ζήτησε από τον οδηγό να σταματήσει, μόλις το όχημα βγήκε στην Ηρώδου Αττικού.

Ο απελθών ΠτΔ βγήκε από το όχημα και χαιρέτισε τους δημοσιογράφους και τους πολίτες, που βρίσκονταν στο σημείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top