Με γάντια και αντισηπτικά η ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας

Σε σχεδόν άδεια αίθουσα θα ορκιστεί η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Τέτοιο σενάριο για το ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, μόνο οι πολύ προληπτικοί θα μπορούσαν να το είχαν φανταστεί.

Σχεδόν δύο μήνες μετά από την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου με 261 ψήφους, στις 22 Ιανουαρίου 2020, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε σε μία αίθουσα, όπου οι παρευρισκόμενοι δεν ξεπερνούν τους 150-160, λόγω της ανησυχίας για τον κορωνοϊό.

Γεμάτη αντισηπτικά η αίθουσα της Βουλής για την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου / Πηγή: Eurokinissi

Στην Ολομέλεια για την ορκωμοσία της κυρίας Σακελλαροπούλου βρισκόταν μόνο ο πρωθυπουργός και κάποιοι από τους υπουργούς, το προεδρείο της Βουλής, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων και οι κοινοβουλευτικοί τους εκπρόσωποι.

Με γάντια οι υπάλληλοι της Βουλής για την ορκωμοσία της νέας ΠτΔ, λόγω κορωνοϊού - Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Ελάχιστοι ήταν οι εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος, όπως και οι οικείοι της κυρίας Σακελλαροπούλου, που παρακολούθησαν την ορκωμοσία. 

Οι υπουργοί της κυβέρνησης βάζουν αντισηπτικά στα χέρια τους, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Η αίθουσα ήταν γεμάτη με αντισηπτικά, ενώ οι υπάλληλοι της Βουλής φορούν γάντια, για λόγους προοφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Η κα Σακελλαροπούλου έγινε δεκτή στην είσοδο της Βουλής από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετέβησαν στο γραφείο του κ. Τασούλα και στη συνέχεια προσήλθαν στην Ολομέλεια για την ορκωμοσία, η οποία θα γίνει με θρησκευτικό όρκο.

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταθέτει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Μετά την κατάθεση στεφάνου η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έγινε η παράδοση και παραλαβή / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και αργότερα μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα γίνει η παράδοση και παραλαβή από τον προκάτοχο της, Προκόπη Παυλόπουλο.

Λόγω της πανδημίας δεν θα λάβει χώρα ούτε η παραδοσιακή τελετή επίδοσης συγχαρητηρίων που γίνεται την επόμενη ημέρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top