Γεωργιάδης στο Star: Γιατί καθυστερούν τα έργα στο Ελληνικό

Μετά την απόφαση του ΣτΕ θα καταβάλλει την προκαταβολή ο επενδυτής

Η προκαταβολή για το Ελληνικό δεν πρόκειται να καταβληθεί στο κράτος πριν από τον Ιούνιο, αφού ο επενδυτής - όσο δεν του παραχωρείται η έκταση λόγω δικαστικών προσφυγών - μεταθέτει το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών. 

Την ίδια στιγμή έργα ακούνε και έργα δεν βλέπουν οι κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων. Πολλοί περιμένουν να βρουν δουλειά στην επένδυση στο Ελληνικό που στην κατασκευαστική φάση αναμένεται να απασχολήσει 10.000 εργαζόμενους και έως και 70. 000 στην κορύφωση των έργων, πέντε χρόνια μετά την έναρξη τους.

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την επένδυση στο Ελληνικό

Ωστόσο, οι προσφυγές καθυστερούν τη διαδικασία και μαζί την προκαταβολή. Ο επενδυτής έχει δεσμευτεί να καταβάλει 300 εκατ.  ευρώ για τη πρώτη δόση. Όσο πάει πίσω το έργο και δεν του παραδίδεται η έκταση , δεν καταβάλλει ούτε ευρώ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ "ΠΕΦΤΕΙ" Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε αποκλειστικά στο Star και τη Μαρία Παππά για τις καθυστερήσεις του μεγάλου project. «Η μεταβίβαση θα γίνει αυτόματα μόλις λήξουν οι δικαστικές προσφυγές κατά των ΚΥΑ. Έχουν κατατεθεί πέντε τον αριθμό οι περισσότερες πολιτικά υποκινούμενες, ακόμα και η γραμματέας της κυρίας Βλαζάκη, της πρώην Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει προσφυγή για να σταματήσει την επένδυση. Βάσει της συμβάσεως πρώτα θα βγάλει την απόφαση το ΣτΕ και μετά θα γίνει η συναλλαγή» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.   

Γεωργιάδης στο Star: Γιατί καθυστερούν τα έργα στο Ελληνικό

Όσον αφορά το πότε θα λάβει το κράτος την προκαταβολή από τον επενδυτή, ο κ. Γεωργιάδης απαντά: «Αυτό αφορά την ταχύτητα με την οποία θα βγάλει την απόφαση το ΣΤΕ. Υπολογίζω Ιούνιο Ιούλιο κάπου εκεί αλλά τα έργα θα έχουν ήδη ξεκινήσει από πριν».  

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΟΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ

Από τον επόμενο μήνα τα κτίρια  στην έκταση του Ελληνικού θα ξεκινήσουν να γκρεμίζονται. Το αυτοτελές γραφείο Ελληνικού το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών θα δίνει μια- μια τις εγκρίσεις έτσι ώστε να φύγουν όλα τα ακίνητα και να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα. 

Όμως, αν και οι μπουλντόζες θα αρχίσουν σύντομα να ισοπεδώνουν ακόμα δεν έχουν λυθεί βασικά θέματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και το κυκλοφοριακό. 

«Αν εκατομμύρια άνθρωποι επιπροσθέτως σε αυτούς οι οποίοι έρχονται, έρθουν στην περιοχή μας πρέπει και κυκλοφοριακά να δούμε τι θα κάνουμε. Η μεγάλη μας αγωνία που ήδη υπάρχει μια ανακοίνωση από το υπουργείο Μεταφορών είναι το μετρό να έρθει μέχρι τη Γλυφάδα και να πάει και ακόμα παρακάτω» δήλωσε στο Star ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. 

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ της Μαρίας Παππά για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top