Μητσοτάκης με βασιλιά Σ. Αραβίας: Κοινή ανησυχία για τη στάση της Τουρκίας

Συνεργασία των δύο κρατών για τη σταθερότητα στην περιοχή

Συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Salman bin Abdulaziz Al Saud είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη χώρα της Μέσης Ανατολής. 

Δένδιας: Κοινή αντίληψη με Σ. Αραβία για άκυρα μνημόνια Σαράζ - Τουρκίας

Στη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η ανησυχία για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τονίστηκε ότι η συνεργασία Ελλάδας- Σαουδικής Αραβίας συμβάλει στη σταθερότητα. Επισημάνθηκε επίσης η κοινή αντίληψη σε σειρά ζητημάτων περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Οι δυο πλευρές επιβεβαίωσαν ότι η σημερινή επίσκεψη αποτελεί το εφαλτήριο για τη διεύρυνση της συνεργασίας σε σειρά τομέων, όπως αυτοί του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού και  της άμυνας.

Νωρίτερα ο Σαουδάραβας υπουργός Εμπορίου ζήτησε και έλαβε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη λίστα με επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Ετοιμάζουν επενδυτική… απόβαση οι Σαουδάραβες: «Έφυγε η αβεβαιότητα»

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα φέρεται (χωρίς να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις μέχρι στιγμής αλλά και χωρίς να έχει διαψευσθεί) να έχει συμφωνήσει στην ενίσχυση της αεράμυνας της Σαουδικής Αραβίας με μία συστοιχία Patriot και ότι η συγκεκριμένη χώρα της Μέσης Ανατολής αντιτίθεται σφόδρα στις ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή, όπως και στη στάση της στο ζήτημα της Λιβύης.  

ΣΕ ΘΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΔΙΑΔΟΧΟ  

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο και αναπληρωτή πρωθυπουργό του Βασιλείου Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και επισφραγίστηκε η διάθεση για σημαντική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, όπως καταγράφηκε σε όλες τις σημερινές συναντήσεις στο Ριάντ. Συζητήθηκαν οι ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις και ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον επενδυτικό τομέα.

Κυβερνητικές πηγές προσθέτουν ότι σε συνέχεια των σημερινών συναντήσεων, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα επίσκεψη των υπουργών Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για την προώθηση συγκεκριμένων επενδυτικών projects.

Οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι με την επίσκεψη του ο πρωθυπουργός διευρύνει το πλέγμα σχέσεων της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή κι ενισχύει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο.

Αύριο  Τρίτη 4/2/ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top