Μηταράκης: Οι κανόνες άλλαξαν στο προσφυγικό – Δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι

Θέμα μηνών να επιστρέψει στην Τουρκία όποιος δεν είναι πρόσφυγας

Θέμα μηνών να επιστρέψει στην Τουρκία όποιος δεν είναι πρόσφυγας, όπως  διαμήνυσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. «Οι κανόνες άλλαξαν. Δεν είμαστε ανοιχτοί σε πρόσωπα που δεν έχουν προσφυγικό προφίλ»  δήλωσε ο Υπουργός, μιλώντας σήμερα στον Ρ/Σ ΘΕΜΑ 104,6 FM. 

Αναβρασμός στα νησιά του Αιγαίου: Κινητοποιήσεις σήμερα για το προσφυγικό

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μηταράκης, από την 1η Ιανουαρίου 2020 ήδη, όποιος δεν έχει προσφυγικό προφίλ είναι θέμα μηνών να επιστρέψει στην Τουρκία έχοντας χάσει τα χρήματα του», 

Προσφυγικό: Μετακινήσεις 500 αιτούντων άσυλο - Δεκάδες χιλιάδες σε αναμονή

«Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι», ανέφερε επίσης ο υπουργός Μετανάστευσης ο οποίος τόνισε:  «Ήδη έχουμε δώσει έμφαση στις επιστροφές, πάμε καλύτερα τον Ιανουάριο του 2020 από τον Ιανουάριο του 2019. Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει τέσσερις συνολικά αποστολές με επιστροφές προς την Τουρκία».

Για τις μεταναστευτικές ροές του 2019, ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι «η χώρα μας δέχθηκε γύρω στους 46.000 μετανάστες μόνο το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και συνολικά 72.000 όλη την προηγούμενη χρονιά. Αυτό που  δημιούργησε το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι ένας στους τέσσερις μετανάστες που μπήκε στην Ευρώπη το 2019, βρίσκεται στα πέντε ελληνικά νησιά».

Δείτε στο video το ρεπορτάζ του Γιάννη Ευσταθίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top