Ερώτηση Τσίπρα στον πρωθυπουργό για τα εργασιακά δικαιώματα

«Επιστροφή στην “κανονικότητα ”των Μνημονίων» υποστηρίζει

Αλέξης Τσίπρας Κυριάκος Μητσοτάκης Βουλή

Eπίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα «Εργασιακά δικαιώματα: Επιστροφή στην ‘κανονικότητα' των Μνημονίων» κατέθεσε στη Βουλή  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Συνάντηση Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς: «Όχι» Τσίπρα σε εκλογικό νόμο

Ο κ. Τσίπρας ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό ότι μέσα σε έξι μήνες έχει υλοποιήσει παρεμβάσεις στα εργασιακά «που αφαιρούν δικαιώματα, καταργούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οδηγούν σε μειώσεις μισθών». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά συγκεκριμένα τον κ. Μητσοτάκη πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει «την εντεινόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία που έχει οδηγήσει ήδη σε αρνητικά ρεκόρ απολύσεων τους τελευταίους μήνες» και αν θα προχωρήσει «στην ανεπαρκή, έστω, αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως είχατε δεσμευτεί προεκλογικά, στο διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης, δηλαδή κατά 5,6% ή υιοθετείτε τη δήλωση του υπουργού σας κ. Σταϊκούρα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την αύξηση του Φεβρουαρίου του 2019, ενσωμάτωσε τις απαιτούμενες αυξήσεις για την επόμενη τετραετία;».

«Φουντώνουν» τα σενάρια για το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας 

Ρωτά ακόμη τον πρωθυπουργό αν σκοπεύει να παρατείνει τη διάρκεια του προγράμματος κατά του brain drain, ώστε να συνεχίσουν οι 5.500 νέοι επιστήμονες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κρίσιμους τομείς του δημοσίου ή «αν θα οδηγήσετε χιλιάδες εξ αυτών στη μετανάστευση;». 

Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «τα μέτρα και οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης διαμορφώνουν, πάρα την έξοδο από τα μνημόνια, εκ νέου ένα περιβάλλον συμπίεσης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτό το περιβάλλον «δεν μπορεί να είναι η επόμενη μέρα για τον κόσμο της εργασίας στη χώρα μας».

Κριτική ασκεί στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και για «υποβάθμιση του ΣΕΠΕ και την κατάργηση της αυτονομίας του, ενθαρρύνοντας την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας», ενώ αναφέρει ότι  «με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, καταργήσατε την αιτιολόγηση των απολύσεων, όπως και τα μέτρα προστασίας των εργολαβικών εργαζομένων».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top