Πότε έρχονται οι νέες ταυτότητες με το υπερτσίπ

Ξεκινά τη λειτουργία της η νέα ψηφιακή πύλη του κράτους

Ταυτότητες

Στα τέλη του 2021 θα έρθουν οι νέες ταυτότητες στα χέρια των Ελλήνων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο «Βιομηχανία 4.0 - Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί», που διοργανώνει στην Αθήνα ο ΣΕΒ.

Οι νέες ταυτότητες θα ακολουθούν το εσθονικό πρότυπο και θα έχουν, εκτός από την έγχρωμη φωτογραφία του κατόχου, δύο αριθμούς (ένας εκ των οποίων θα είναι μοναδικός για κάθε κάτοχο) και ένα ηλεκτρονικό υπερτσίπ, που θα πιστοποιεί ανά πάσα στιγμή τα στοιχεία του κατόχου.

Νέες ταυτότητες: Πώς θα είναι, πότε θα τις πάρουμε

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης είπε πως το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα ξεκινήσει η λειτουργία της ενιαίας ψηφιακής πύλης του κράτους για τους πολίτες.

Η ενιαία ψηφιακή πύλη θα έχει ως πρότυπο την αντίστοιχη πύλη της βρετανικής κυβέρνησης και οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε αυτήν με τους κωδικούς του Taxis ή τους τραπεζικούς κωδικούς.

Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης επικεντρώνεται τώρα στην διαλειτουργικότητα των μητρώων του Δημοσίου (πχ το μητρώο των πολιτών με το μητρώο της ΑΑΔΕ) και θα ακολουθήσει η διόρθωση τυχόν διαφορών στα στοιχεία και η συγκέντρωση των πληροφοριών.

Παράλληλα, προχωρά η ψηφιοποίηση διαδικασιών (όπως έγινε για την φορολογική ενημερότητα, θα ακολουθήσει η ασφαλιστική και το ποινικό μητρώο) και η κατάργηση όσων είναι περιττές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top