Τσακαλώτος στη Βουλή: Δώστε επίδομα και για το… ρεμπέτικο

Η απάντηση του Σκυλακάκη και η… «κοινωνία ένοχη» του Λοβέρδου

Ευκλείδης Τσακαλώτος Βουλή

Την καθιέρωση επιδόματος…  ρεμπέτικου ζήτησε ειρωνικά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αλλάζει το επίδομα παιδιού από το 2020

«Μας είπε ο κ. Σκυλακάκης ότι δεν θα επιβιώσουμε χάρη στα επιδόματα. Αφού θα τα καταργήσετε σας προτείνω να δημιουργήσετε ένα άλλο. Επίδομα για ρεμπέτικο τραγούδι γιατί με αυτά που θα κάνετε ο κόσμος θα αρχίσει να τραγουδάει και πάλι για τα φαρμάκια και της δυσκολίες της ζωής» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Έρχεται εβδομάδα πληρωμών: Πότε θα δοθούν συντάξεις, ΚΕΑ, επιδόματα

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι φιλελεύθερος. Αγόγγυστα το πλήρωσα όποτε χρειάστηκε 30 χρόνια» απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης στην αιχμή προηγουμένως του κ. Τσακαλώτου ότι είναι «νεοφιλελεύθερος μέχρι το μεδούλι»  ενώ όσον αφορά τα επιδόματα ανέφερε:

«Πρέπει να πάμε σε προσέλκυση επενδύσεων, η  μαζική φορολογική απαλλαγή, οι επενδύσεις και όχι τα επιδόματα θα μας σώσουν. Η Ελλάδα επιβίωσε γιατί δημιουργούσε πλούτο. Τα επιδόματα δεν δημιουργούν πλούτο. Είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή προϋπόθεση για να αλλάξει πορεία η χώρα».

Κοινωνικό μέρισμα: Άνοιξε η εφαρμογή - Ποιοι θα πάρουν 700 ευρώ

«Αφήστε τα αυτά κ. Τσακαλώτο. Εσείς μάθατε στον κόσμο να τραγουδάει “κοινωνία ένοχη”», σχολίασε από την πλευρά του  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Τσακαλώτος έκανε πάντως άνοιγμα στο ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για δημιουργία αντικυβερνητικού μετώπου, με  τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Καραθανασόπουλο να δίνει έμμεση αλλά κατηγορηματικά αρνητική απάντηση: «Οι προλαλήσαντες έφεραν στο λαό τρία μνημόνια και τώρα διαγκωνίζονται για το ποιος θα τους σώσει. Αιδώς Αργείοι!».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top