Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: Μην παρερμηνεύετε την ήπια στάση μας

Στο πλευρό της Ελλάδας η Σερβία – Συναντήθηκε με τον Βούσιτς

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο και πρόσθεσε: «Η παρανομία δε γεννά δίκαιο. Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας -Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους, που το έχουν καταδικάσει».

Οι τουρκικές προκλήσεις στη συνάντηση Μητσοτάκη - Πάιατ

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η συνεργασία της Ελλάδας με τη Σερβία, είναι μια σχέση στην οποία η χώρα μας επενδύει ιδιαίτερα και ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα «είναι σύμμαχος στον δύσκολο δρόμο που έχετε επιλέξει για να γίνετε πλήρες μέλος της ΕΕ».

Στο πλευρό της Ελλάδας στάθηκε και ο Πρόεδρος της Σερβίας.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Τόνισε πως η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια συνορά της. Και υπογράμμισε πως η Σερβία θα υποστηρίξει την Ελλάδα και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Σερβίας ανέλαβε πρωτοβουλία να φιλοξενηθούν στη Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τη στάση του σημειώνοντας ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της ΕΕ αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα. Τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή της.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τη δήλωση του Σέρβου Προέδρου για την ετοιμότητα της χώρας του να προμηθευτεί φυσικό άεριο από τους αγωγούς.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top