Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Πολάκη για την επίθεση σε Αγαπηδάκη

Έντονες αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου για τον «αψύ Κρητικό»

Ο Παύλος Πολάκης

Έντονες αντιδράσεις ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι επιθέσεις του Παύλου Πολάκη - μέσω facebook – στη συντονίστρια για τα ασυνόδευτα παιδικά, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος αρνήθηκε να ανακαλέσει τις τοποθετήσεις του, «προκάλεσε» την παρέμβαση του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Μη αποδεκτές οι δηλώσεις Πολάκη».

«Η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να “δανειζόμαστε” από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Απίστευτη επίθεση Πολάκη κατά της συντονίστριας για τα προσφυγόπουλα

Θέση για τις τοποθετήσεις του κ. Πολάκη πήρε και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου.

«Η γλώσσα έχει τη δική της δύναμη, τη δική της τεράστια σημασία. Πίσω από τις λέξεις υπάρχει ιδεολογία, κουλτούρα, αξιακό πλαίσιο και άλλα... Και άλλες φορές έχουμε πει, εμείς από τον τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι λέξεις που ενίοτε χρησιμοποιούμε δεν είναι ουδέτερες, έχουν χρώμα, άποψη, όχι πάντα αυτή που θα θέλαμε. Και μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να "ψυχιατρικοποιούν" κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου.. Λες και δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα, πολιτικά και ιδεολογικά. Λες και αν βρίσεις, αν ειρωνευτείς, αν χρησιμοποιήσεις απαξιωτικούς ή ιατρικούς όρους θα πείσεις, θα γίνεις αρεστός, μάγκας», έγραψε στο facebook.

Τι είχε γράψει ο Πολάκης για την Αγαπηδάκη

Ο κ. Πολάκης είχε επιτεθεί στη συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με αφορμή ένα άρθρο της το 2017 με τίτλο «Ήταν ένα μικρό Πολάκι».

«Απο τη "μελέτη" του πονήματος φαίνεται πως το πρόβλημα της ειναι βαρειά ψυχωσικη συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση), που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα .Παιδικά τραύματα, κακοποίηση, στέρηση, ανικανοποίητες επιθυμίες;;; Θα το βρουν οι ειδικοί στο Αιγινήτειο η στο Δαφνί, που πρέπει να επιληφθούν επειγόντως, καθώς από την εκδήλωση των συμπτωμάτων έχει περάσει αρκετός καιρός και σίγουρα θα έχει επιβαρυνθεί κλινικά», έγραψε ο κ. Πολάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top