Στο επίκεντρο διεύρυνση και συνέδριo στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Πότε θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης

Αλέξης Τσίπρας

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκαν τα ζητήματα της διεύρυνση και του συνεδρίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, έγινε συζήτηση για το όργανο της «Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης» (ΚΕΑ) που θα συγκροτηθεί για τη διεύρυνση και το Συνέδριο.  

Νέο σποτ isyriza - Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στη νεολαία

Όσον αφορά στη σύνθεση της ΚΕΑ συμφωνήθηκε ότι θα είναι ένα πολυπληθές όργανο προκειμένου να αποτυπώνεται και η ευρύτητα της διεύρυνσης που επιδιώκεται.

Σε αυτή θα συμμετέχουν τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και οι Γραμματείς των Νομαρχιακών Οργανώσεων του κόμματος. 

Θα αξιοποιηθούν  επίσης στελέχη του κόμματος που αυτή τη στιγμή δεν έχουν κάποια κομματική «χρέωση», αρμοδιότητα, τομέα ευθύνης, πρώην βουλευτές, πρόσωπα που βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης κατά τη διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν απεύθυνση σε τοπικές κοινωνίες. Επιπλέον, θα συμμετέχουν στελέχη των συμμάχων του ΣΥΡΙΖΑ, της Προοδευτικής Συμμαχίας. 

Στη σύνθεση της ΚΕΑ θα ενταχθούν και προσωπικότητες από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή στην Προοδευτική Συμμαχία, που θα σηματοδοτήσουν την ευρύτερη διεύρυνση που επιδιώκεται. Το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο θα είναι ένα μικρότερο σχήμα που θα έχει συντονιστικό και λειτουργικό ρόλο για την καλύτερη οργάνωση της δουλειάς της ΚΕΑ.

Η σύνθεση της ΚΕΑ αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως και την Τετάρτη, ενώ το νέο όργανο θα συνεδριάσει το επόμενο Σαββατοκύριακο, 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top