Δείπνο στο Προεδρικό προς τιμήν του Κινέζου ηγέτη-Τα γέλια Τσίπρα και Άδωνη

Το μήνυμα φιλίας του Προκόπη Παυλόπουλου

Επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Κινέζου προέδρου παρέθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, το βράδυ της Δευτέρας. 

Cosco: Κόκκινο χαλί και χειροκροτήματα- Mε τις συζύγους τους οι δύο ηγέτες

Σι Τζινπίνγκ - Κυριάκος Μητσοτάκης: Στενή συνεργασία με αμοιβαία οφέλη

Με ένα θερμό καλωσόρισμα κι ένα μήνυμα φιλίας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζίπινγκ στο αποψινό δείπνο, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού. 

Η πρόποση του Κινέζου με τον Έλληνα πρόεδρο

Παραδοσιακές ενδυμασίες στο Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

Αντικείμενα του κινεζικού πολιτισμού 

«Οι πραγματικοί πολιτισμοί δεν συγκρούονται αλλά χτίζουν γέφυρες επικοινωνίας και γκρεμίζουν τα τείχη του διαχωρισμού» είπε χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος. 

Τα γέλια του Αλέξη Τσίπρα με τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε πάντως κι ένα στιγμιότυπο, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Άδωνη Γεωργιάδη να γελούν ενώ όρθιος στεκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ίσως να συμμετείχε στην κουβέντα τους.

Στιγμιότυπο από πρόποση στο Προεδρικό Μέγαρο

Η Ευγενία Μανωλίδου, η Μαρέβα Μητσοτάκη και η Λίνα Μενδώνη

Η Σίσσυ Παυλοπούλου με την Πρώτη Κυρία της Κίνας

Στο αποψινό δείπνο έχουν προσκληθεί 130 άτομα. Μεταξύ άλλων, στο δείπνο βρίσκονται οι Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Λίνα Μενδώνη ενώ στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται και ο Αλέξης Τσίπρας. Παρεβρίσκονται επίσης εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού κόσμου, επιχειρηματίες και η πρέσβης καλής θελήσεως της Ουνέσκο, κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η Μαρέβα με παλτό από τη Σαγκάη και η «παιώνια νεράιδα»​​​ της Κίνας

Το μενού περιελάμβανε ως πρώτο πιάτο ελληνικό ψάρι που αρέσει πολύ στους Κινέζους και συγκεκριμένα φιλέτο λαβράκι ενώ για δεύτερο πιάτο καρέ χοιρινού. Η μουσική επένδυση της βραδιάς περίειχε μελωδίες για πιάνο με παραδοσιακή ελληνική μουσική, τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και ένα παραδοσιακό κινέζικο τραγούδι, «το γιασεμί», που ερμήνευσε η παιδική χορωδία της εθνικής λυρικής σκηνής.

Στιγμιότυπο από το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top