Επιμένουν οι Σκοπιανοί: Διατηρούν το «μακεδονικό» εμπορικό σήμα

Αφαίρεσαν ό,τι ανήκει στην ελληνική ιστορία από το άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου

Μετά τον Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ μπήκε στο χορό της αμφισβήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ οι γείτονες αφαίρεσαν και την πινακίδα που έλεγε  ότι το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου ανήκει στην ελληνική ιστορία. 

Την πινακίδα την ξήλωσαν από τις 16 Αυγούστου που τοποθετήθηκε αλλά ο Ζάεφ δε νοιάστηκε να την αποκαταστήσει.

«Η πλάκα που τοποθετήθηκε εδώ με την επιγραφή ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό αφαιρέθηκε από πολίτες που διαφωνούν. Και οι αρχές  της χώρας δεν την έχουν αντικαταστήσει  ακόμη» ανέφερε η δημοσιογράφος  Αλμεντίνα Ισμαϊλι, στον τηλεοπτικό σταθμό TV21. 

Χωρίς πινακίδα είναι  το άγαλμα του Φιλίππου και οκτώ ακόμη μακεδονικά αγάλματα  στο κέντρο της πόλης. 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΗΜΑ

Οι σκοπιανοί έμποροι αρνούνται να αφαιρέσουν το όνομα της Μακεδονίας από τα σωματεία τους για να μπορούν να πλασάρουν τα προϊόντα τους ως  δήθεν μακεδονικά.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος συναντήθηκε με την μεγάλη ομάδα ειδικών του repositioning Greece και τους ανέθεσε να δουλέψουν και για το σήμα των μακεδονικών προιόντων.

«Είναι η καλύτερη κίνηση τακτικής αυτή τη στιγμή πέρα από τις στρατηγικές επιδιώξεις, η οποία μας επιτρέπει να έχουμε κάπως καλύτερες διαπραγματευτικές θέσεις» δήλωσε ο Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. 

ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΖΑΕΦ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ  

Στα Σκόπια ο Ντιμιτρόφ επανέλαβε τους χθεσινούς εκβιασμούς του Ζάεφ, ο οποίος όμως σήμερα τους πήρε πίσω, διαβεβαιώνοντας ότι θα τηρήσει πλήρως τους όρους της Συμφωνία των Πρεσπών!       

«Η συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως χωρίς διαπραγματεύσεις με την ΕΕ» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας. 

«Λέγαμε από τότε ότι υπάρχουν ετεροβαρή στοιχεία στη συμφωνία» σχολίασε στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΏΝ

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την κυβέρνηση να υποστηριχθεί η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας και «να προστατέψει το εθνικό κεκτημένο της Συμφωνίας των Πρεσπών  που με ανεύθυνο τρόπο πολέμησε». 

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών αναμένεται να κυριαρχήσει στη γειτονική χώρα μέχρι τις εκλογές της 12ης Απριλίου. Στις αρχές του νέου χρόνου ο Ζάεφ θα δώσει τη θέση του σε υπηρεσιακό  Πρωθυπουργό και  η  προεκλογική μάχη με τους εθνικιστές θα γίνει πάνω στη Συμφωνία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top