Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι: Διεκδίκησαν την έρευνα-διάσωση μεταναστών στην Κω!

Εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ που θυμίζει Ίμια – 71 παραβιάσεις στο Αιγαίο

σκάφος Λιμενικού

Να εκμεταλλευτεί τη ναυτική τραγωδία στο Αιγαίο, στην περιοχή του Αγίου Φωκά στην Κω, αμφισβητώντας  την ελληνική κυριαρχία και το δικαίωμα της Έρευνας και Διάσωσης επιχείρησε η Άγκυρα!  

Κως: Νεκρό το τρίχρονο αγοράκι που αγνοούταν στη θάλασσα

Με τη  ΝΟΤΑΜ A5964/19 η γειτονική χώρα αναφέρει πως δεν αποδέχεται την περιοχή που έχει οριστεί για έρευνα και διάσωση στην περιοχή της Κω με αναφορά στο FIR Αθηνών,  καθώς όπως αναφέρει μέρος της ελληνικής ΝΟΤΑΜ για έρευνα και διάσωση βρίσκεται εντός περιοχής τουρκικής ευθύνης για έρευνα και διάσωση. Μια πρακτική που θυμίζει τι προηγήθηκε στα Ίμια, όταν τουρκικό εμπορικό σκάφος προσάραξε στην περιοχή και αρνήθηκε τη βοήθεια από το Λιμενικό της χώρας μας.  

Άμεση ήταν η αντίδραση από την Αθήνα με την έκδοση αντιΝΟΤΑΜ η οποία αναφέρει πως τα όρια της ελληνικής περιοχής ευθύνης για έρευνα και διάσωση έχουν καθοριστεί μέσα από διεθνής κανόνες και συνθήκες και ως εκ τούτου η Τουρκική ΝΟΤΑΜ είναι άκυρη.

"ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: 71 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ  

"Ξεσάλωσαν" σήμερα και στον αέρα οι Τούρκοι, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να πετάξουν πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά, κάνοντας 71 παραβιάσεις! 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top