Στο τραπέζι έκτακτη βοήθεια για το μεταναστευτικό από κυβέρνηση

Κουμουτσάκος: Η επίθεση στην Τουρκία μπορεί να δημιουργήσει νέα κύματα

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Αίτημα για έκτακτη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει η κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Μουζάλα, εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών, εκτιμώντας ότι θα αυξηθούν λόγω της επίθεσης της Τουρκίας στη Συρία.

«Η επίθεση της Τουρκίας στη Συρία είναι παράγων που μπορεί να προκαλέσει νέα κύματα προσφύγων, ειδικά αν επιχειρηθεί αυτή η επίθεση να εξισορροπηθεί με επίθεση του καθεστώτος Άσαντ σε άλλη πλευρά των συνόρων. Έχουμε συνείδηση όλων των σεναρίων. Του ήπιου, του δύσκολου και του πολύ έκτακτου», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Όλα είναι στο τραπέζι», είπε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν έχει αιτήματα. Η Ευρώπη έχει ανάγκες στην ανατολική Μεσόγειο. Κι αν βρεθούμε σε έκρυθμη κατάσταση στη Συρία έχουμε πάντα τη δυνατότητα, αν το κρίνουμε, να επικαλεστούμε και την παράγραφο 3 του άρθρου 78 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε.». 

Ο κ. Μουζάλας είχε επίσης εκφράσει την ανησυχία του ότι η κρίση στη Συρία θα δημιουργήσει ένα μεγάλο κύμα πάνω στο οποίο οι λαθροδιακινητές θα προσαρμόσουν κι ένα κύμα μεταναστών.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ολιγωρία, όσον αφορά την αποσυμφόρηση των νησιών, με τον κ. Κουμουτσάκο να απαντά πως η αύξηση των ροών συνέπεσε με την ανάληψη της νέας κυβέρνησης και δεν έγινε αμέσως η αποσυμφόρηση για να μη δοθεί λάθος μήνυμα και έχουμε και νέες ροές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top