Μητσοτάκης: Η εποχή της κωλοτούμπας πέρασε

Βρέθηκε στη Λιβαδειά για τον νέο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Τη θεμελίωση του νέου ταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης.

«Δεν πρόκειται να παραμείνω κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία θέλω να βρίσκομαι, να συνομιλώ με τους συμπολίτες μας, να ακούω τους προβληματισμούς τους. Δε με ενδιαφέρουν τόσο οι επιδοκιμασίες της προσπάθειάς μας, αλλά η δημιουργική επισήμανση των εκκρεμοτήτων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε», είπε ο στην ομιλία του πρωθυπουργός.

«Η εποχή της κωλοτούμπας πέρασε. Πήραμε μία εντολή να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και αυτό θα υλοποιήσουμε, για να είμαστε συνεπείς προς τους πολίτες, οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν» προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρέμβαση Μητσοτάκη για απεργία: Οι λίγοι ταλαιπωρούν τους πολλούς

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Έχει δυσανεξία στις απεργίες και τη δημοκρατία

Παράλληλα, εξήρε τις σημαντικές δυνατότητες της Λιβαδειάς, καθώς όπως σημείωσε «είναι πολύ λίγες οι πόλεις που έχουν τη δυνατότητα να έχουν αυτόν τον φυσικό πλούτο εντός του αστικού τους ιστού».

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε και τους άξονες της «πράσινης ατζέντας» για την ανάπτυξη, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τόνισε πως αποτελεί εξαιρετικής σημασίας γεγονός ότι η μονάδα θα αφήνει ελάχιστο αποτύπωμα στο περιβάλλον και η επιβάρυνση στο τοπίο θα είναι η λιγότερη δυνατή ενώ θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην ενεργειακή ασφάλεια  της χώρας, με τρόπο «πράσινο» και με λιγότερο κόστος από άλλες ρυπογόνες λύσεις.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η νέα αυτή επένδυση είναι συμβατή με τις τρεις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης: Την αντικατάσταση του λιγνίτη από ηπιότερες μορφές παραγωγής, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας για να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας αλλά και για να πέσει η τιμή του ρεύματος, και τέλος τον περιορισμό της οικονομικής “αιμορραγίας” που συχνά προκαλούν οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από γειτονικές χώρες».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top