Ο Τσίπρας «επενδύει» στον… e-SYRIZA

Η Κουμουνδούρου επιθυμεί διεύρυνση βάσης μέσω social media

Ο Αλέξης Τσίπρας

Το νέο «στοίχημα» του Αλέξη Τσίπρα είναι ο… e-SYRIZA.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμεί τη διεύρυνση της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ με προσέλκυση νέων μελών και άνοιγμα σε ψηφοφόρους που στήριξαν το κόμμα, μέσω ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει -τουλάχιστον- να διπλασιάσει τα μέλη της, που σήμερα είναι 30.000.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι με την εν εξελίξει διαδικασία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κόμματος θα γίνει πράξη το άνοιγμα, ακόμη και εάν εγγραφούν αρκετές χιλιάδες λιγότεροι ψηφοφόροι ως μέλη σε σχέση με τον στόχο.

Ο Τσίπρας πήρε τη Χατζηγεωργίου μετακλητή στο γραφείο του στη Βουλή

Στο πλαίσιο αυτό, στην αξιωματική αντιπολίτευση επικεντρώνονται σε νέες μορφές οργάνωσης και συμμετοχής προσαρμοσμένες στο πνεύμα της εποχής. Εκτός από τον διάλογο των μελών, την επικοινωνία και την ενημέρωσή τους, εξετάζεται και η δυνατότητα δημιουργίας διαδικτυακών events με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κομματικών παραγόντων για διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

Στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη περίοδο συζητείται και η δημιουργία οριζόντιων φυσικών και ηλεκτρονικών «κύκλων φίλων».

Ο στόχος είναι μέσω της δημιουργίας ηλεκτρονικών πλατφορμών ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορεί να επικοινωνεί και να κινητοποιεί τον «κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ», οι τοπικές οργανώσεις να επικοινωνούν και να κινητοποιούν τους πολίτες για τοπικά ζητήματα και τα μέλη και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ να μπορούν να επικοινωνούν οριζόντια μεταξύ τους, καθώς και με τα κομματικά όργανα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top