Διαδοχικές επαφές για το πλεόνασμα ξεκινά στην Ευρώπη ο Μητσοτάκης

Για Παρίσι και Βερολίνο ετοιμάζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός

Διαδοχικές επαφές στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ξεκινάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται η μείωση των πλεονασμάτων. 

Ραντεβού στο Παρίσι με τον Πρόεδρο Μακρόν ως το τέλος του μήνα και ένα κρίσιμο τετ-α-τετ στις 29 Αυγούστου με την Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, θα έχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός σηματοδοτώντας την έναρξη του μαραθώνιου διαπραγματεύσεων για τη μείωση των πλεονασμάτων. 

Πριν από την επίσκεψη του στη γαλλική πρωτεύουσα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στην Αθήνα με το Γάλλο υπουργό Οικονομικών, στον οποίο έδωσε το στίγμα του αναπτυξιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης. 

Με τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ Λε Μερ συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

Στρατηγικός στόχος της Αθήνας είναι η μείωση των πλεονασμάτων. Ωστόσο, για την πολυπόθητη απόφαση του Eurogroup, η κυβέρνηση γνωρίζει ότι πρέπει να πατήσει γκάζι με δύσκολες μεταρρυθμίσεις και εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις. Πρώτο βήμα στον σχεδιασμό ειναι η άρση των capital controls τον  Σεπτέμβριο και ήδη έχει ενημερωθεί η Φρανκφούρτη. Στη συνέχεια σχεδιάζεται η ιδιωτικοποίηση του " Ελευθέριος Βενιζέλος και των ΕΛΠΕ, με στόχο να έχει δοθεί ως το τέλος του χρόνου το στίγμα μεγάλων αλλαγών. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

Ο Μπρούνο Λεμέρ ενημερώθηκε από τον Χρήστο Σταϊκούρα για τα νομοσχέδια που έχει φέρει ήδη η κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε μια πρώτη συζήτηση για τα πλεόνασματα, καθώς η συμμαχία με το Παρίσι κρίνεται υπερπολύτιμη. 

ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΤΑ "ΣΥΝΝΕΦΑ" ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Προβληματίζουν, πάντως, και την Αθήνα οι αναταράξεις από τα πρώτα σημάδια ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, το «φρενάρισμα» της Ευρωζώνης, ο κίνδυνος του άτακτου Brexit, αλλά και η πολιτική κρίση στην Ιταλία, που προκάλεσαν από το πουθενά νευρικότητα στην αγορά ομολόγων, με αποτέλεσμα το ελληνικό 10ετές να σκαρφαλώσει από τα όρια του 2% στο 2,16%. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top