Δένδιας: Στην εξωτερική πολιτική θα ζητάμε συναινέσεις

Στον Ναύσταθμο ο υπουργός Άμυνας

Απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο για την ακεραιότητα της Τουρκίας βλέπει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της χώρας.   Ο πρόεδρος Ερντογάν  ισχυρίστηκε ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται σε εγρήγορση απέναντι στις ασύμμετρες απειλές. Στη συνεδρίαση του ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου αποφασιστήκε να συνεχίσουν τη θητεία τους οι αρχηγοί των τριών όπλων του τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Καθοριστικό χαρακτήρισε τον  ρόλο του τουρκικού στρατού, μιλώντας στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, o διεθνολόγος Αθανάσιος Δρούγος. «Ο Ερντογάν εκμεταλλευόμενος την ημέρα της σύγκλησης του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου και την οριακή κατάσταση που επικρατεί στη Βορειοανατολική Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο προχώρησε εκ νέου στις νέες προκλητικές αυτές δηλώσεις για να επισημάνει ότι ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι καθοριστικός για το μέλλον της Τουρκίας και την αντιμετώπιση των απειλών όπως η Τουρκία τις εκλαμβάνει». 

Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια σε όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, φυσικά και στα ελληνοτουρκικά,  θα αναζητώνται συναινέσεις στη Βουλή.

«Στην εξωτερική πολιτική θα προσπαθήσουμε να έχουμε συναινέσεις διότι αυτό πιστεύουμε. Άλλωστε στις βασικές γραμμές, διαχρονικά, υπάρχει συνεννόηση στην εξωτερική πολιτική». 

Ο  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρήκε τον ελληνικό στόλο ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπολος κατά την επίσκεψή του στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
«Ήρθα να ακούσω τα δεδομένα από τους ανθρώπους που διοικούν το Πολεμικό μας Ναυτικό, κρατάνε σε ετοιμότητα τον Στόλο μας, έτοιμο και αξιόμαχο» τόνισε ο υπουργός Άμυνας.  

(O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας)  

ΝΕΟΣ ΔΙΟΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ Ο Π. ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, νέος διοικητής της ΕΥΠ τοποθετείται ο Παναγιώτης Κοντολέων που έχει διατελέσει στο παρελθόν διευθυντικό στέλεχος μεγάλης ελληνικής εταιρείας security.

Επίσης, συστήνεται θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας στο γραφείο Πρωθυπουργού, την οποία αναλαμβάνει ο Αντιναύαρχος ε. α. Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Σύμβουλος Eθνικής Aσφάλειας του πρωθυπουργού ο αντιναύαρχος Α. Διακόπουλος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top