Μενδώνη: Δε θα επεκταθεί στο ΕΜΠ το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες αξιοποίησης του Τατοϊου

λινα μενδωνη

Την αξιοποίηση του βασιλικού κτήματος στο Τατόι και την επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου βάζει μπρος η κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί κατά την διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων στα δύο αυτά φιλόδοξα και μεγαλόπνοοα έργα, αναθέτοντας τον συντονισμό στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Λίνα Μενδώνη ξεκαθάρισε αναφερόμενη στην επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ότι «καμία στιγμή δεν ειπώθηκε ότι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πρόκειται να επεκταθεί στους χώρους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)».

Η Υπουργός Πολιτισμού ξεκαθάρισε πως «πρόθεσή μας είναι οι δύο ιστορικοί οργανισμοί να συλλειτουργήσουν δημιουργώντας έναν υπερτοπικό πολιτιστικό πόλο. Υπ' αυτήν την έννοια, ενοποιούνται».

Στο φουλ οι μηχανές για την αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι

«Από τις πρώτες ενέργειες είναι κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, διατάξεις του οποίου εγείρουν θέματα συναρμοδιοτήτων. Ο πρωθυπουργός ανέθεσε στο υπουργείο Πολιτισμού τον συντονισμό των συναρμοδίων φορέων. Παράλληλα, οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού ξεκινούν αμέσως τις διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις των κατατεθειμένων προ τριετίας μελετών, τις οποίες είχε εκπονήσει ο Σύλλογος των Φίλων του Κτήματος Τατοΐου. Άμεσα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός επιλογής αναδόχου για την εκπόνηση της στατικής και ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης προκειμένου να προχωρήσει η αποκατάσταση του θερινού ανακτόρου. Η χρηματοδότηση έχει συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό του υπουργείου από το 2018», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κα Μενώνη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top