Δένδιας: Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας

Μήνυμα προς την Τουρκία από τον υπουργό Εξωτερικών

Ο Νίκος Βούτσης σε ομιλία στη Βουλή

«Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν είναι προς διαπραγμάτευση» ήταν το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών και τόνισε την ανάγκη η Τουρκία να καταλάβει ότι υπάρχει διεθνές πλαίσιο.

Σχολιάζοντας την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ταγίπ Ερντογαν κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι ο πρωθυπουργός απηύθυνε προς την Τουρκία κλάδο ελαίας, ο οποίος πάντοτε συνδυάζεται με την αυτονόητη προϋπόθεση του απόλυτου σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών.

«Για μας πάντοτε έχει τεράστια σημασία η τήρηση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Αυτός είναι απαράβατος κανόνας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε ως πρόεδρος της κυβερνήσεως προς τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους», σημείωσε.

Απαντώντας στο αν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως αυτό «θα γίνει εν ευθέτω χρόνω και εν ευθέτω πλαισίω», κάνοντας γνωστό πως δεν έχουν γίνει προετοιμασίες για μια τέτοια συνάντηση.

Στο Ισραήλ την Κυριακή ο Δένδιας

«Την Κυριακή θα πάω στο Ισραήλ. Θα πάω να δω τον ομόλογό μου και τον πρωθυπουργό Νετανιάχου» έκανε γνωστό στη συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών.

«Πρέπει να λυθεί το Κυπριακό στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών»

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Δένδιας στο Κυπριακό, σημειώνοντας πως «βαραίνει στην ψυχή μας πάρα πολύ, 45 χρόνια κατοχή». Επιβεβαίωσε πως θα συνοδεύσει, τη Δευτέρα, τον πρωθυπουργό στην πρώτη του επίσκεψη στη Λευκωσία και δήλωσε πως θα το κάνει με πολύ μεγάλη χαρά.

Εστιάζοντας στο Κυπριακό, τόνισε την ανάγκη επίλυσής του στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών και ότι «αυτό πρέπει να το καταλάβει η Τουρκία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top