Όλες οι αλλαγές που προωθεί η Κεραμέως στα σχολεία

Από την ώρα για το κουδούνι και τις εκδρομές μέχρι το Εθνικό Απολυτήριο

Νίκη Κεραμέως

Η σημαία η οποία επιστρέφει στους αριστούχους στις παρελάσεις,  είναι η τελευταία από τις αλλαγές  που προωθεί η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στα σχολεία. 

Κεραμέως: Η σημαία επιστρέφει στους αριστούχους!

Δεν είναι όμως η μοναδική αλλαγή. 

Κεραμέως: Τι ώρα θα χτυπάει τα κουδούνι στα σχολεία

Σε μια σειρά από άλλα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, η υπουργός προωθεί τις; παρακάτω αλλαγές: 

•    Το κουδούνι στα σχολεία θα χτυπά στις 8.15 το πρωί όπως μέχρι σήμερα και όχι στις 9 π.μ. όπως είχε ανακοινώσει ο προηγούμενος Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.            

•    Δεν καταργούνται ο αγιασμός  και η προσευχή στα σχολεία όπως εξέταζε η προηγούμενη κυβέρνηση  ανοίγοντας τον σχετικό διάλογο, που πάντως δεν προχώρησε 

•    Το πανεπιστημιακό άσυλο στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα ορίζεται ρητά ότι αφορά αποκλειστικά την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι αδικήματα οποιασδήποτε μορφής που διαπράττονται σε πανεπιστημιακά κτίρια.   

•    Αλλάζει η διαδικασία έγκρισης των σχολικών εκδρομών  με λιγότερες γραφειοκρατικές διαδικασίες και με μεγαλύτερη αυτονομία στα σχολεία για να αποφασίσουν τα ίδια. 

•    Καθιερώνεται Εθνικό Απολυτήριο, για το οποίο θα λαμβάνονται υπ’ όψιν οι βαθμοί και των τριών τάξεων του Λυκείου, με διαφορετικό συντελεστή ανά τάξη.

•    Σε κάθε τάξη του Λυκείου θεσπίζονται γραπτές προαγωγικές εξετάσεις, με την επιλογή των θεμάτων να γίνεται από την Τράπεζα Θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας.

•    Αναβαθμίζεται ο ρόλος του Διευθυντή των σχολείων και  προωθείται  ένα νέο σύστημα επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης.

•    Προωθείται η εφαρμογή ενός συστήματος  αξιολόγησης, ξεκινώντας από τις σχολικές μονάδες και προχωρώντας στους εκπαιδευτικούς, με αποκλειστικό στόχο την επιβράβευση των εκπαιδευτικών και τη βελτίωσή τους μέσω επιμόρφωσης, στην οποία θα δοθεί έμφαση μετά από πολλά χρόνια 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top