Ρουσόπουλος: Να εμπνεύσουμε τους πολίτες, να χτίσουμε μία νέα εμπιστοσύνη

Ομιλία του βουλευτή της ΝΔ στη Βουλή

«Η εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη εμπεριέχει και την ελπίδα να πάει η χώρα καλύτερα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, τονίζοντας πως «αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να προχωρήσουμε σε μία αλλαγή ανασύνταξης ώστε με μια οικονομία ζωντανή, που είναι προϋπόθεση για όλα, να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα θεμελιώδη αγαθά».

«Είναι αναγκαία η κυβερνητική εγρήγορση για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής. Η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη αποφασιστικότητα» ανέφερε ο κ. Ρουσόπουλος σημειώνοντας πως «όλοι εμείς που την στηρίζουμε πρέπει να κάνουμε κάτι επιπλέον: Να εμπνεύσουμε τους πολίτες, να χτίσουμε μία νέα εμπιστοσύνη». 

Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο κ. Ρουσόπουλος:

«Η λαϊκή εντολή που προέκυψε την 7η Ιουλίου εμπεριέχει την εμπειρία της δεκαετούς κρίσης, Η κρίση ωριμάζει τους ανθρώπους και κυοφορεί αλλαγές. Η δεκαετία μας άλλαξε όλους. Στην αρχή έκανε τους πολίτες πιο επιφυλακτικούς, στη συνέχεια έκανε μεγάλη μερίδα του λαού πιο επικριτική, κάποιοι οδηγήθηκαν στα άκρα κάνοντας επιλογές που αποδείχτηκαν τυχάρπαστες και επικίνδυνες για το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Η εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη εμπεριέχει και την ελπίδα, να πάει η χώρα καλύτερα. Αυτό είπε ότι θα κάνει η ΝΔ σε όλα τα μέτωπα, το απαραίτητο και το αναγκαίο για να πάει η χώρα καλύτερα. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να προχωρήσουμε σε μία αλλαγή ανασύνταξης ώστε με μια οικονομία ζωντανή, που είναι προϋπόθεση για όλα, να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα θεμελιώδη αγαθά. 
Μία κοινωνία που δεν μπορεί να παράγει νέους πόρους δεν μπορεί να καλύψει τα θεμελιώδη και βασικά αγαθά. 'Αρα η καλύτερη λειτουργία της οικονομίας δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μέσον για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα αγαθά που έχουν προτεραιότητα στη ζωή των συμπολιτών μας. Το αγαθό της εκπαίδευσης, το αγαθό της υγείας, το αγαθό της ασφάλειας.

Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας τα ταυτίσει την έννοια της ασφάλειας με αντιδημοκρατικά καθεστώτα, αναρωτήθηκε πώς συμβάλει η αλλαγή στην ασφάλεια, για την οποία έχει μιλήσει ο Πρωθυπουργός, με την φωτεινή Ευρώπη. Η απάντηση είναι πολύ απλή: Η ασφάλεια αποτέλεσε το βασικό υλικό στην κοινωνία του Διαφωτισμού, μαζί με το δικαίωμα της ελευθερίας.

Ο κανόνας της ασφάλειας παραβιάστηκε από ομάδες ακροδεξιών ή ακροαριστερών αποκλίσεων που αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους ή, συνηθέστερα, να φτιάξουν δικούς τους νόμους. Αυτή η θλιβερή παρένθεση στην ελληνική πολιτική σκηνή πρέπει να κλείσει. Και θα το κάνουμε με την κυβέρνηση της ΝΔ.  

Είναι αναγκαία η κυβερνητική εγρήγορση για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής. Η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη αποφασιστικότητα. Όλοι εμείς που την στηρίζουμε πρέπει να κάνουμε κάτι επιπλέον: Να εμπνεύσουμε τους πολίτες, να χτίσουμε μία νέα εμπιστοσύνη»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top