Δοκιμαστική αποστολή μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης από το «112»

Γεροβασίλη: «Απίστευτη επιχείρηση παραπληροφόρησης του κόσμου»

Σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική άσκηση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για ειδοποίηση των πολιτών μέσω μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης.

Ο Υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενημερώθηκε για την εξέλιξη της αναβάθμισης της γραμμής 112. Η γραμμή αυτή είναι πανευρωπαϊκή και μπορεί ο οποιοσδήποτε να καλεί. Ανάλογα με την ανάγκη που έχει να πηγαίνει εκεί το αστυνομικό όχημα, η Πυροσβεστική ή το ΕΚΑΒ

Αν πρόκειται για εξαφάνιση παιδιού θα ενημερώνεται άμεσα η γραμμή εξαφάνισης για το παιδί, η οποία αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί. 

Η δεύτερη υπηρεσία που παρέχεται είναι το προειδοποιητικό μήνυμα, στην περίπτωση που έρχεται ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, έτσι ώστε οι πολίτες να είναι προετοιμασμένοι και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Ολοκληρωμένο το σύστημα αναμένεται να είναι σε έξι μήνες.

Στην αντεπίθεση η Όλγα Γεροβασίλη 

Η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για απίστευτη επιχείρηση παραπληροφόρησης των πολιτών, καθώς υποστηρίζει ότι οι δοκιμές της γραμμής 112 είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Μια απίστευτη επιχείρηση παραπληροφόρησης του κόσμου σε εξέλιξη στην οποία μετέχει σύσσωμη η κυβέρνηση, μαζί και ο φερόμενος ως νέος ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τον οποίο δεν έχει υπάρξει ακόμα απόφαση ορισμού του. Οι δοκιμές για το σύστημα 112, που πραγματοποιούνται σήμερα, έχουν προγραμματιστεί από τις 5 Ιουλίου με το έγγραφο που επισυνάπτουμε, έχουν προηγηθεί αντίστοιχες δοκιμές στις 30 Ιανουαρίου 2019 και εντάσσονται στο πλαίσιο της δοκιμαστικής λειτουργίας του συστήματος, που αποφασίστηκε με πρακτικό της επιτροπής παρακολούθησης.

Το τραγικότερο που επιχειρείται, το οποίο δηλώνει και παντελή άγνοια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χρησιμοποιούνται ανάλογα συστήματα, είναι να πειστεί η κοινή γνώμη ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα προειδοποίησης του κόσμου για καιρικά φαινόμενα για τα οποία, με τα συστήματα που διαθέτει η χώρα, δεν μπορεί να προσδιοριστεί ούτε η έκταση, ούτε ο χρόνος, ούτε η περιοχή που θα εκδηλωθούν αλλά ούτε και οι πιθανές επιπτώσεις».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top