Αναστάτωση από tweet της Περιφέρειας Αττικής για κακοκαιρία στην Αττική!

Κόντρα με την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για το tweet - “false alarm"

TWITTER LOGO

Αντιπαράθεση με την  Γ.Γ.  Πολιτικής Προστασίας (υπό τον Ν. Χαρδαλιά πλέον μετά την ανάληψη της  διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ) προκάλεσε  ένα tweet της Περιφέρειας  Αττικής, στην οποία παραμένει επικεφαλής μέχρι το τέλος Αυγούστου η Ρένα Δούρου. 

Ο επίσημος λογαριασμός της Περιφέρειας Αττικής στο twitter προειδοποίησε συγκεκριμένα με το  tweet για ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ανατολική Αττική (και συγκεκριμένα σε Ωρωπό, Δήλεσι και Κάλαμο), επικαλούμενος σχετική ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  προκαλώντας εύλογη ανησυχία στους κατοίκους, ειδικά μετά και την τραγωδία που σημειώθηκε στη Χαλκιδική. 

 

Η προειδοποίηση αποδείχθηκε... false alarm, καθώς με εξαίρεση την κατά διαστήματα ασθενή βροχόπτωση δεν σημειώθηκε κάτι ιδιαίτερο, με την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας να διαψεύδει ότι υπήρξε ενημέρωση για ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αττική από την ΕΜΥ.             

H Γενική  Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στη διάψευσή της ανέφερε  :

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον τύπο και ρεπορτάζ στα οποία γίνεται αναφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες την Ανατολική Αττική (Ωρωπό, Δήλεσι και Κάλαμο), ενημερώνουμε ότι ουδέποτε η ΕΜΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ακολούθως η Υπηρεσία μας δεν εξέδωσε καμία σχετική ανακοίνωση. Οι πολίτες για την έγκυρη ενημέρωσή τους για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων παρακαλούνται να ενημερώνονται από τις επίσημες ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Προστασίας και της ΕΜΥ».

Διάψευση εξέδωσε και η ΕΜΥ, διαβεβαιώνοντας ότι η κακοκαιρία στη Βορειοανατολική Αττική έχει περάσει. 

 

Η Περιφέρεια Αττικής επανήλθε στο ζήτημα και με ανακοίνωσή της τα έβαλε με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάνοντας λόγο  για «επικοινωνιακές διαψεύσεις».

Στην ανακοίνωσή της ανέφερε, απαντώντας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Σχετικά με δήθεν «σύγχυση» μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Με αίσθημα ευθύνης η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει έγκυρα τους πολίτες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις. Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν δημοσιευμάτων περί δήθεν «σύγχυσης» στην ενημέρωση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) σχετικά με την πιθανή εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων σήμερα στην Ανατολική Αττική, αλλά και της σχετικής διάψευσης της ΓΓΠΠ, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι δεν υπήρξε καμία σύγχυση. 

Συγκεκριμένα:

Νωρίς το πρωί η αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ/ΕΣΚΕ) της ΓΓΠΠ για πιθανή εκδήλωση τις επόμενες ώρες έντονων καιρικών φαινομένων στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στην περιοχή του Δήμου Ωρωπού (Δήλεσι, Κάλαμος). Ζητήθηκε μάλιστα να ενημερωθούν οι κατασκηνώσεις της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

 Η Περιφέρεια Αττικής με αίσθημα ευθύνης, πάντοτε με βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΚΕΠΠ/ΕΣΚΕ της ΓΓΠΠ ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς και προβαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση για την ετοιμότητα των πολιτών.

Αυτά είναι τα γεγονότα όπως έλαβαν χώρα και τα οποία δεν επιδέχονται διάψευσης. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνεπάγεται επιβάλλουν σοβαρότητα, νηφαλιότητα, έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και όχι επικοινωνιακές “διαψεύσεις”. Καλούμε τους  πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους σχετικά με τη διάψευση της ΓΓΠΠ».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top