Κάλεσμα για μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές από τον Παυλόπουλο

«Η ευρωστία της Δημοκρατίας εξαρτάται από την συμμετοχή των πολιτών»

Προκόπης Παυλόπουλος

Να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές κάλεσε τους πολίτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη  συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη.

«Η ευρωστία της αντιπροσωπευτικής μας Δημοκρατίας εξαρτάται από την συμμετοχή των πολιτών» τόνισε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Ρουπακιώτη για την ενημέρωση που είχε και ζήτησε να μεταφέρει επίσης  τις ευχαριστίες  προς το στελεχιακό δυναμικό του Υπουργείου Εσωτερικών για τον άψογο τρόπο προετοιμασίας και αυτών των εκλογών. 

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήρθε η ώρα των Πολιτών. Και, κατά μεγάλο μέρος, η ευρωστία της Αντιπροσωπευτικής μας Δημοκρατίας εξαρτάται από την συμμετοχή των Πολιτών, κάθε φορά που η συμμετοχή αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα, όπως είναι άλλωστε και αυτή η κορυφαία συμμετοχή στις Εκλογές, με βάση την Δημοκρατική Αρχή. Και ιδίως ως προς τις Εκλογές, όλοι οι Πολίτες πρέπει να έχουμε κατά νου την θεμελιώδη διάταξη του άρθρου 1 παρ.3 του Συντάγματος: "Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα"» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Ο κ. Ρουπακιώτης επισήμανε το χρέος που είχε να ενημερώσει τον Πρόεδρο ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, «στο οποίο μάλιστα επαξίως θητεύσατε και εσείς ως Υπουργός, είναι πανέτοιμες, κατά κυριολεξία, να οργανώσουν εκλογές σε συνθήκες ηρεμίας, ταχύτητας και αξιοπιστίας».  

«Το μόνο ζητούμενο, κύριε Πρόεδρε, που είμαι βέβαιος ότι είναι διακαής και δικός σας πόθος, γνωρίζοντας την θεσμική ευαισθησία σας χρόνια ολόκληρα, είναι να έρθουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να ψηφίσουν. Ως προς αυτό έχουμε μία δυνατότητα: Να τους καλούμε, να τους πείσουμε» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.   
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top