Διαφωνία στο Υπουργικό για την επιλογή νέας ηγεσίας στον 'Αρειο Πάγο!

Τζανακόπουλος: Δεν έχει συνταγματική βάση η αμφισβήτηση

Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση, μετά από εισήγηση του Πρωθυπουργού το υπουργικοί συμβούλιο αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στην αλλαγή ηγεσίας στον Άρειο Πάγο. Κίνηση που βρίσκει κάθετα αντίθετη την Νέα Δημοκρατία, αλλά και πολλούς συνταγματολόγους. 

"Mπουρλότο": Nέα ηγεσία του Α. Πάγου επέλεξε το Υπουργικό!
 

ΝΔ για νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη: Εμπιστευόμαστε την κρίση του Παυλόπουλου
 

Όπως μετέδωσε σε ρεπορτάζ του το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,  με την απόφαση διαφώνησαν ο Γιώργος Σταθάκης και ο Στέργιος Πιτσιόρλας, οι οποίοι ζήτησαν  να μην προχωρήσει η διαδικασία, ενώ ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Δημήτρης Βίτσας  εξέφρασαν επιφυλάξεις.

«Η αμφισβήτηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει καμία συνταγματική βάση» υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος  σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.   

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση  για να λάβει τέτοιες αποφάσεις σχολίασαν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος σε ζωντανή  διαδικτυακή εκπομπή.

Άδωνις και Ρουσόπουλος μίλησαν live στα social media για όλους και για όλα
 

«Το πρώτο που κάνεις σε ένα υπουργείο μόλις προκηρύσσονται εκλογές είναι τα μολύβια κάτω, το πρώτο που κάνει ο υπουργός, "τα μολύβια κάτω δεν υπογράφω τίποτα",  μόνο ότι θα είναι πρόβλημα για την λειτουργία του υπουργείου. Τίποτα άλλο» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ από την πλευρά του ο  κ. Ρουσόπουλος επισήμανε:   

«Πάνε να κάνουν  κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο και παράνομο και αντισυνταγματικό και πολιτικά άηθες…  Ούτε εμείς είπαμε ποτέ μην βάλετε αυτόν γιατι θα βάλουμε εμείς κάποιον άλλον, εμείς δεν μπήκαμε στην λογική ονομάτων, είπαμε ότι θεσμικά οφείλεις να κρατήσεις μια απόσταση από την Δικαιοσύνη» 

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -  ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΩΝ

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης βρέθηκαν και διακεκριμένοι νομικοί και συνταγματολόγοι που  δήλωσαν δημόσια ότι  το υπουργικο συμβούλιο λόγω της προαναγγελίας των εκλογών δεν έχει αρμοδιότητα με βάση το Σύνταγμα να επιλέγει την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

«Το Σύνταγμα δεν είναι ένα κείμενο το οποίο το ερμηνεύουμε κατά το δοκούν.  Το Σύνταγμα υπάρχει για να εξασφαλίζει την δημοκρατική νομιμότητα κι όχι για να το ερμηνεύει όπως θέλει ο καθένας» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.  

«Τη στιγμή που η χώρα τελεί σε μια οιονεί προεκλογική περίοδο καθώς έχει αναγγελθεί η προκήρυξη των εκλογών την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση δεν έχει την αρμοδιότητα να προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση η οποία άλλωστε δεν έχει επείγοντα χαρακτήρα» επισήμανε εκφράζοντας την κρατούσα άποψη ο συνταγματολόγος Ξενοφών Κοντιάδης.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top