Παιδικοί σταθμοί: 12.000 επιπλέον θέσεις ανακοίνωσε η Φωτίου

Αυξάνονται τα voucher για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών

Αυξάνονται τα voucher για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου θα δοθούν 12.000 επιπλέον από πέρσι και θα διατεθούν πάνω από 270 εκατομμύρια ευρώ. 

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί ΟΑΕΔ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
 

«Βάζουμε στη διάθεση των πολιτών 12 χιλιάδες νέες θέσεις» ανακοίνωσε η Θεανώ Φωτίου, με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση να επισημαίνει από την πλευρά του:      

«Στόχος μας και αυτό γίνεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο είναι να περνάει η χρηματοδότηση από τους ευρωπαϊκούς πόρους στους εθνικούς, στον κρατικό προϋπολογισμό»  

«Τσιρότο στην αιμορραγία»  χαρακτηρίζουν πάντως  πολλοί γονείς την ενίσχυση για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.  Όμως πέρσι τουλάχιστον 127.000 οικογένειες που πληρούν τα κριτήρια πήραν το voucher και εξασφάλισαν φύλαξη και εκπαίδευση για τα παιδιά τους. 

Η υποβολή των αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους γονείς θα ξεκινήσει στις 7 Ιουνίου και μέχρι 15 Ιουλίου θα δοθούν όλα, για να γνωρίζουν νωρίτερα οι γονείς πού μπαίνουν τα παιδιά τους. 

Η δαπάνη αφορά την ένταξη όλων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top