Μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα από τη Βηρυτό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Μαρτύρων

Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα να αποδεχθεί το Δίκαιο της Θάλασσας, έστειλε από τη Βηρυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του Λιβάνου.

Στις επαφές του με τον Πρόεδρο αλλά και τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου στη Βηρυτό, ο Προκόπης Παυλόπουλος βρήκε την ευκαιρία να καταγγείλει εμμέσως την Τουρκία, η οποία αν και επικαλείται συνεχώς την ΑΟΖ, δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Όποιος θέλει να μιλάει για ΑΟΖ και για εκμετάλλευση της ΑΟΖ, θα πρέπει πρώτα να αποδεχθεί το δίκαιο της θάλασσας» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Επίσημη επίσκεψη Παυλόπουλου στο Λίβανο

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στη τριμερή συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου - Λιβάνου, λέγοντας ότι συμβάλει στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου και δεν στρέφεται εναντίον καμιάς τρίτης χώρας.

«Θέλουμε τον διάλογο με όλους και δεν αποκλείσαμε κανέναν, αν θέλει να συνεργαστεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Η συνεργασία μας δεν αποκλείει κάποιον ούτε στρέφεται εναντίον κανενός. Αποτελεί παράδειγμα να την ακολουθήσουν και άλλοι» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Μαρτύρων της χώρας και λίγο αργότερα επισκέφτηκε την ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» που βρίσκεται στην περιοχή του Λιβάνου.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top